Gemeente Heeze-Leende


Buurtbus 166 rijdt voortaan naar St. Annaziekenhuis in Geldrop

Vanaf maandag 6 september gaat de buurtbus 166 vanuit Asten via Someren en Heeze naar het St. Annaziekenhuis te Geldrop rijden.

Hiermee komt vervoerbedrijf Hermes tegemoet aan de wensen van veel reizigers die voorheen met de bus naar het ziekenhuis konden reizen. Gelijktijdig wordt buurtbus 158 (Someren Maarheeze Sterksel Heeze) iets gewijzigd. En er gaan twee nieuwe buurtbussen rijden ter vervanging van delen van de buurtbussen 158 en 166:
- Buurtbus 157 Maarheeze Weert (vervangt buurtbus 158 hier)
- Buurtbus 159 Someren Someren-Eind Nederweert Weert (vervangt buurtbus 166)

Reden wijzigingen
De afgelopen tijd hebben de buurtbuscomités van buurtbus 158 en 166, de gemeenten Asten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende en Someren, opdrachtgever SRE en vervoerbedrijf Hermes onderzocht in hoeverre door wijziging van de buurtbussen ze de verbinding met het St. Annaziekenhuis te Geldrop konden herstellen. Deze verbinding vanuit Asten en Someren is medio december j.l. komen te vervallen door een wijziging van de route van buslijn 20, Helmond Eindhoven via Asten en Someren. Hermes kreeg toentertijd van de gemeente Geldrop geen toestemming voor het plaatsen van een halte bij de rotonde in het centrum van Geldrop. In eerste instantie had Hermes onderzocht of ze lijn 20 aan kon passen. Elk onderzoek leverde als resultaat op dat verbetering van de situatie in Geldrop tot verslechtering voor andere reizigers leidde en/of dat de kosten aanzienlijk stegen. De nadelen waren groter dan het voordeel. In de nu door te voeren wijziging kunnen alle betrokken partijen zich in grote lijnen vinden. Wel blijven er enkele wensen, die mogelijk in de naaste toekomst nog gerealiseerd kunnen worden.

Meer informatie
Meer informatie over de buurtbusroutes en vertrektijden staat in de folder die eind augustus uitkomt. Deze folder is verkrijgbaar bij de Hermeswinkel Eindhoven, in de bibliotheken, gemeentehuizen en beide ziekenhuizen. Informatie is ook te vinden op www.hermes.nl en bij de Hermes Klantenservice 0900 821 22 08 ( 0,10 p/m). Reisinformatie is op te vragen bij OV Reisinformatie: 0900 92 92 ( 0,70 p/m).

Vrijwilligers gezocht
Overigens zijn de buurtbuscomités nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die enkele ritten per week op de buurtbus willen rijden. Met name de buurtbus van Asten en Someren naar Geldrop kan nog mensen gebruiken. Nadere informatie is te verkrijgen op nummer: 040 23 58 625.

Overzicht buurtbussen

Buurtbus 157
Nieuw is buurtbus 157 tussen Maarheeze en Weert (voorheen reed hier buurtbus 158). Voorlopig rijdt buurtbus 157 drie ritten in beide richtingen. In Weert rijdt 157 langs het centrum naar het station. Buurtbus 157 rijdt na aankomst direct als buurtbus 159 verder richting het St. Jans Gasthuis te Weert (omgekeerd rijdt 159 na aankomst direct als 157 verder). Reizigers van/naar het St. Jans Gasthuis hoeven niet bij te betalen voor het doorrijden.

Buurtbus 158
Buurtbus 158 blijft zijn vertrouwde route rijden tussen Someren, Someren Heide, Maarheeze, Sterksel en Heeze. Alleen enkele ritten zijn aangepast. De vertrektijden wijzigen nauwelijks: in Heeze is er nog steeds een aansluiting op de trein van en naar Eindhoven.

Buurtbus 159
Tussen Someren, Someren-Eind, Nederweert en Weert gaat buurtbus 159 vier ritten per dag in beide richtingen rijden ter vervanging van buurtbus 166.

Buurtbus 166
Buurtbus 166 gaat vanaf Asten, via Someren en Heeze (o.a. station) doorrijden naar het St. Annaziekenhuis te Geldrop. Op maandag t/m vrijdag rijdt buurtbus 166 elke 1½ uur. In Heeze is er aansluiting op de treinen in zowel de richting Eindhoven als richting Weert. Bij het St. Annaziekenhuis komt de eerste rit om 9.15 uur aan en de laatste rit vertrekt om 16.45 uur. Op het bezoekuur van 14.00 14.45 uur geeft de buurtbus aansluiting. Daarnaast rijden een tweetal ritten tussen Someren en Heeze, die s ochtends om 8.35 uur op de Boelakkers in Heeze aankomen en s middags om 16.25 uur vertrekken.

Beperkte dienstregeling op zaterdag
Op zaterdag rijden zowel buurtbus 158 als 166 een beperkte dienstregeling.