Gemeente Capelle a/d IJssel

Wat wilt u graag zien langs de Hollandsche IJssel?

Tekening van Loswal III en de Baai van Krimpen

Een picknickplaats? Of liever een oeverbos of een park? Of heeft een wandelpad met een weids uitzicht over het water de voorkeur? Kortom, hoe moeten de oevers langs de Hollandsche IJssel er volgens u uitzien?

Tijdens twee bijeenkomsten op 6 en 7 september 2004 kunt u meepraten over de toekomstige inrichting van de Baai van Krimpen en Loswal III. Het Projectteam Hollandsche IJssel en betrokkenen bij dit project wisselen dan graag met u van gedachten over het mogelijke groene gebruik van de oeverzones Baai van Krimpen in Krimpen aan den IJssel en Loswal III in Capelle aan den IJssel. Ook kunnen er vragen worden gesteld over de sanering van de waterbodem, die op beide plaatsen is uitgevoerd. Op de kaart ziet u waar deze plaatsen langs de rivier liggen.

Bijeenkomst over Baai van Krimpen:
6 september om 20.00 uur, gemeentehuis Krimpen aan den IJssel, Raadhuisplein 2.

Bijeenkomst over Loswal III:
7 september om 20.00 uur, gemeentehuis Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!

Het groen herinrichten (of juist niet herinrichten) van de Baai van Krimpen en Loswal III is een onderdeel van het Project Hollandsche IJssel en het Europese samenwerkingsverband Artery. In het Project Hollandsche IJssel werken 13 overheden samen aan het schoner en mooier maken van de rivier en haar oevers. In Artery werken 5 regios in Noordwest Europa aan de toekomst van hun rivierlandschappen. In overleg met bewoners kunnen de Baai van Krimpen en Loswal III groen worden heringericht. Deze samenwerking is beloond met een subsidie van de Europese Unie.

Voor informatie kunt u terecht bij het Projectteam Hollandsche IJssel, telefoon 070 4416467.
Surft u ook eens naar www.schonermooier.nl of www.artery.eu.com