STICHTING NEDERLAND SCHOON
http://www.nederlandschoon.nl


Staatssecretaris Van Geel opent Week van Nederland Schoon in Eindhoven

Tevens ontwerpersprijs beste oplossing aanpak zwerfafval

Den Haag, 27 augustus 2004 - Op 6 september a.s. opent Pieter van Geel, staatssecretaris Milieu, de Week van Nederland Schoon 2004. Dit gebeurt in de Design Academy te Eindhoven. De Week vindt dit jaar voor de tweede maal plaats. Opnieuw zullen er in vijf steden opschoonacties worden gehouden. Dit jaar besteedt Nederland Schoon naast het zwerfafval ook aandacht aan onder andere graffiti, onkruid en scheve stoeptegels. Jamai, de winnaar van Idols 2003, zal de Week presenteren. Achtereenvolgens vormen Eindhoven, Leeuwarden, Almere, Maastricht en Den Haag het podium voor de Week.

In Eindhoven vindt naast de opschoonactie tevens de prijsuitreiking van de Zwerfafval Innovatie Award plaats. Dit is een prijs voor een jonge ontwerper met de beste oplossing voor de aanpak van zwerfafval. Zij zijn de afgelopen maanden uitgedaagd om een vernieuwing te bedenken op het gebied van verpakkingen of voorzieningen die zwerfafval tegengaan. Uit alle inzendingen zijn door een jury in een eerder stadium zeven finalisten gekozen. Op 6 september wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. De organisatoren van de wedstrijd, Stichting Nederland Schoon en SVM-PACT, helpen de winnaar bij het op de markt brengen van het idee.

Programma opening Week van Nederland Schoon

09.00 Ontvangst

09.30 Welkomstwoord Marielle van Aggelen, directeur Stichting Nederland Schoon

09.35 Toespraak Pieter van Geel, staatssecretaris Milieu
09.45 Opening Week van Nederland Schoon door Pieter van Geel en Jamai, winnaar van Idols 2003
10.00 Start prijsuitreiking Zwerfafval Innovatie Award door Peter Swinkels, voorzitter Nederland Schoon
10.30 Afsluiting en gelegenheid tot interviews

Wij nodigen u van harte uit om bij de opening van de Week van Nederland Schoon aanwezig te zijn. Ook op de overige dagen in de week bent u natuurlijk van harte welkom. Het programma ziet er als volgt uit:


- Maandag 6 september, Eindhoven, Design Academy Opening week, prijsuitreiking Zwerfafval Innovatie Award en opschoonactie

- Dinsdag 7 september Leeuwarden, Achter de Hoven Opschoonactie en opening zwerfafvalexpositie met optreden daklozenband

- Woensdag 8 september Almere, Flevoschool
Presentatie schoolafvalbakken en opschoonactie met basisschoolkinderen

- Donderdag 9 september Maastricht, Plein 1992 Opschoonactie

- Vrijdag 10 september Den Haag, Theater Diligentia Prijsuitreiking Schoonste Stranden van Nederland

Voor meer informatie over de programmaonderdelen kunt u contact opnemen met Stichting Nederland Schoon via 070-3042080.

Stichting Nederland Schoon
In het kader van het Convenant Verpakkingen III hebben de overheid (VROM), de gemeenten (VNG) en het bedrijfsleven (SVM.PACT, MKB Nederland en het VNO-NCW) afgesproken aandacht te geven aan het vraagstuk zwerfafval. In het deelconvenant Zwerfafval hebben de partijen heldere en meetbare afspraken opgenomen over de reductie van zwerfafval in de komende jaren. Stichting Nederland Schoon is in 1991 opgericht door het bedrijfsleven, de overheid en belangenorganisaties als de ANWB.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marielle van Aggelen, directeur Nederland Schoon, telefoon: 070-3042080 of 06- 538 513 84.

27 aug 04 13:26