MOJO CONCERTS
http://www.mojo.nl

Only Joling Live in Ahoy'

Delft, 31 augustus 2004


Op maandag 6 december geeft Gerard Joling voor het eerst in zijn bijna 20 jarige carrière een concert in Ahoy Rotterdam. Deze grote show van de extravagante entertainer Joling staat bol van hightech visueel spektakel. In de show zitten, naast alle publieksfavorieten, ook nummers van zijn nieuwe cd Nostalgia die eind dit jaar uitkomt. De kaartverkoop begint aans taandezaterdagom10.00uur.

Gerard Joling is door zijn veelzijdigheid een unieke artiest. De getalenteerde zanger beleeft zijn doorbraak in 1985 met de top 5 hitsingle Love Is In Your Eyes en met het gelijknamige album. Datzelfde jaar is het met Ticket To The Tropics helemaal raak als hij zijn eerste nummer 1 hit in Nederland scoort. Snel daarna voert Joling maar liefst zes weken de hitlijsten aan met No More Boleros, waarmee hij ook internationaal doorbreekt. Met zowel singles als albums scoort hij ook buiten Nederland diverse nummer 1 noteringen.

Een ander hoogtepunt in zijn carrière als zanger is zijn deelname namens Nederland aan het Eurovisie Songfestival in Dublin waar hij in de top tien eindigt. Zijn muzikale prestaties leiden tot tientallen gouden- en platina platen en vele nationale en internationale prijzen. Gerard is de eerste Nederlandse popartiest met een wassenbeeld bij Madame Tussaud in Amsterdam.

Naast zijn succesvolle zangcarrière krijgt Joling het steeds drukker. Hij schrijft boeken (Het wordt nooit wat met die jongen, 1988 en Boerekool en Kaviaar, 1995), heeft begin jaren 90 eigen tv-shows bij de AVRO en is bij de TROS te zien in eigen tv-specials vanuit Singapore, Taiwan en de Malediven. In seizoen 1994-1995 krijgt Joling een eigen TV programma: Karaoke op 4. Ook schittert hij in Holiday on Ice, in diverse theaterproducties en geeft hij optredens in twintig andere landen.

In de afgelopen drie seizoenen is Joling veel op tv te zien bij Life and Cooking en in de Carlo en Irene show. Hij scoort tussendoor nog een opvallende hit met de Pim Fortuyn ode At Your Service. Ook is hij inval DJ bij radio 538 en presenteert hij op SBS6 het programma De Waarheid. In 2003 is Gerard ook weer in de top 40 te vinden, nu samen met Cool Down Café in een feestversie van The Lion Sleeps Tonight. Een bijzondere release is de single Dont Leave Me This Way, die vergezeld gaat van een videoclip met 3D-character animaties. Tegenwoordig is hij presentator van SBS shownieuws en te zien in Only Joling. Deze real life soap geeft een eerlijk, persoonlijk en onverbloemd beeld van een kleurrijk leven. Joling is geen grijze muis of een eenzame muurbloem. Het publiek heeft hem juist leren kennen als uitgesproken luchthartig, warm, eerlijk en emotioneel mens.

Eind dit jaar komt de nieuwe cd Nostalgia van Gerard Joling uit, zijn vijftiende album. De cd staat vol classics waar bij optredens in het land altijd om wordt gevraagd, maar ook met eigen nummers. Maar voordat zijn nieuwe album uitkomt, is Joling in een kleine rol naast o.a. Linda de Mol te zien in de Nederlandse film Alice in Glamourland.

Na uiteenlopende activiteiten als het dragen van het Olympisch vuur en zijn bijdrage aan een tv commercial voor 3FM, vormt zijn optreden in Ahoy de bekroning van 2004 als een bijzonder jaar voor Joling.

De Ahoy show is als Gerard zelf: soms confronterend en op het randje, maar altijd boeiend.

Only Joling Live in Ahoy + special guests
Ahoy - Rotterdam
Maandag 6 december
Entree: Euro 45, - / Euro 42,50 / Euro 40, - / Euro 37,50 (excl. servicekosten)
VIP tickets: Euro 150, - (ex BTW p.p.).
Informatie en reserveringen VIP tickets 015-2121980 of hospitality@mojo.nl

Aanvang: 20. 15 uur.

Let op: voor deze voorstelling zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Kaartverkoop begint zaterda g4septemberom10.00uurdoorTicket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-3001250 (45 cpm), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.