Wageningen Universiteit

Buitendlandse studenten in Wageningen

A.s. maandag 6 september zijn ruim 30 studenten agrarische en verwante wetenschappen uit alle EU-landen te gast in Wageningen. Zij zijn in Nederland, mede op instigatie van de minister van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit, tegelijkertijd met de informele Landbouwraad (de verzamelde Landbouwministers in de EU) op 5, 6 en 7 september in Noordwijk en Lisse.

De studenten spreken maandagmiddag in Hotel De Wereld in Wageningen over de toekomst van de landbouw in Europa vanuit hun perspectief als toekomstige beroepsbeoefenaren en wetenschappers in de agrarische sector. De aanbevelingen die uit deze discussie voortkomen bieden zij op dinsdagochtend 7 september aan aan de landbouwministers in de Keukenhof in Lisse.

Overigens zijn de studenten maandagochtend al in Wageningen waar zij een rondleiding krijgen en presentaties over Wageningen Universiteit en Researchcentrum.

Bijgaand treft u het programma aan van het Wageningse deel van het bezoek van de studenten op maandag 6 september. Er bestaat een (beperkte) mogelijkheid de discussie van de studenten bij te wonen. U kunt daarvoor contact opnemen met mij of met Jasper Harms, voorzitter Wageningse Studentenorganisatie (WSO), tel. 06-53 42 60 53.

Met vriendelijke groeten,
Bouke de Vos
Pers- en wetenschapsvoorlichting
Wageningen Universiteit en Researchcentrum
T: 0317 480 180
M: 06 53 525 854