Gemeente Helmond


---

Diamanten verjaardag van de bevrijding van Helmond

Tentoonstelling in 't Speelhuis
Op 25 september 2004 herdenken we voor de 60e keer dat onze stad Helmond werd bevrijd van de Duitse bezetters. In dat kader wordt er vanaf maandag 6 september tot en met zondag 26 september 2004 in 't Speelhuis een tentoonstelling gehouden, die is samengesteld door een kenner op het terrein van de Tweede Wereldoorlog de heer Leo van Aerle. Veel foto's, teksten en persoonlijke dagboekervaringen van Helmonders over de periode rond de bevrijding van de stad zullen worden getoond.

Burgemeester Jacobs heeft de tentoonstelling op maandag 6 september geopend. De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken tijdens openingsuren van 't Speelhuis.Voor het weekend van 25 en 26 september a.s. wordt een programma voor de bevrijdingsherdenking en bijbehorende festiviteiten georganiseerd, waarbij iedereen van harte welkom is. Dit geldt zeker ook voor de Britse oorlogsveteranen en hun familie, die daarbij aanwezig zullen zijn.

De officiële herdenking vindt plaats op zaterdag 25 september om 14.15 uur bij de Sint Jozef Gedachteniskapel in het Hortensiapark. Al onze stadsgenoten, die sinds 1939 het leven lieten in een oorlogssituatie staan hier vermeld. Vervolgens is er om 16.00 uur een Oecumenische dienst, voorgegaan door pastor en dominee, in de St. Lambertuskerk. Om 17.00 uur zal het gezelschap Engelse oorlogsveteranen en bezoekers in 't Speelhuis worden ontvangen namens het gemeente bestuur.


---

| |