Gemeente Zwolle

Geluidsreductie A28

Een geluidsreductie van zes procent, dat is het resultaat van dubbellaags ZOAB (Zeer Open Asfalt Beton), dat wordt aangebracht op de A28 tussen de IJsselbrug en de afslag Zuid. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats in de periode van 6 september tot 3 november 2004. Hiervoor stelt de gemeente ¤ 200.000,-- beschikbaar. De extra reductie van geluid is met name voor de bewoners van de wijk Spoolde van betekenis. De bewoners van Spoolde hebben een brief in de brievenbus gekregen over deze maatregelen.

Tijdens verschillende wijkplatforms hebben de bewoners van de wijk Spoolde gevraagd om maatregelen te treffen om het geluid van de A28 te beperken. Op diverse plaatsen op de A28 treft Rijkswaterstaat reeds geluidswerende voorzieningen. Ter hoogte van Spoolde is dit niet het geval, omdat daar wettelijk geen sprake is van een reconstructie volgens de Wet Geluidhinder. Maar het verkeer is wel toegenomen de laatste jaren en daarmee de geluidsoverlast in de wijk Spoolde. Daarom wordt ook op dit gedeelte het dubbellaags ZOAB aangebracht.

Daarnaast wordt de dilatatievoeg (de voeg tussen het wegdek en de brug) in de IJsselbrug geluidsarm gemaakt. De werkzaamheden worden in de zogenaamde derde fase van de benuttingsmaatregelen uitgevoerd. Zo wordt voorkomen dat in 2006 de A28 voor dit deel opnieuw moet worden afgesloten.


---