Vereniging Milieudefensie


Persbericht

Promotour Autovrije Dag 6 t/m 10 september Auto op zijn neus symbool voor één dag autovrij

Amsterdam, 2 september 2004 --- Ter aankondiging van de jaarlijkse Autovrije Dag maakt Milieudefensie een tour langs vijf steden: Deventer, Goes, Nijmegen, Zoetermeer en Eindhoven. In deze steden wordt op een drukke plek een auto op zijn neus geparkeerd, om mensen eens op een andere manier tegen het autogebruik aan te laten kijken.

Op 19 september, alweer de zesde landelijke Autovrije Dag op rij, sluiten tientallen gemeenten en bewoners straten af voor autoverkeer. Zo staat Nederland één dag stil bij de nadelen van het groeiende autoverkeer en kunnen bewoners ervaren hoeveel stiller, veiliger en schoner de stad is als we de auto laten staan.

Om verkeersdeelnemers alvast te wijzen op de Autovrije Dag, bezoekt Milieudefensie van 6 t/m 10 september vijf steden die dit jaar enthousiast meedoen. Om de aandacht te trekken, parkeert Milieudefensie op drukke plekken een auto die op zijn neus staat. Zo worden automobilisten uitgedaagd (letterlijk) eens op een andere manier tegen autogebruik aan te kijken, precies waar de Autovrije Dag voor bedoeld is. Een plaatselijke wethouder neemt de onthulling van het autokunstwerk voor zijn/haar rekening.

De Autovrije Dag maakt deel uit van de Week van de Vooruitgang. Tijdens deze week promoten Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu, 3VO, Rover, SenterNovem, Fietsersbond, NIGZ, VM2 en de Stichting voor Gedeeld Autogebruik duurzame vormen van mobiliteit. Kijk voor meer informatie op www.weekvandevooruitgang.nl.

Voor meer informatie (