Gemeente Dalfsen

02-09-2004

Ontbijtbespreking in conferentiecentrum De Bron

Dalfsen - Conferentiecentrum De Bron in Oudleusen is maandag 6 september weer het trefpunt voor een ontbijtbijeenkomst van bestuurders en Kamerleden uit Zwolle en het Vechtdal. Na een succesvolle try-out in 2003 besloten de deelnemende gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen en Zwolle er een jaarlijks terugkerende ontmoeting van te maken.

Van de zijde van de Kamerleden is er goed respons gegeven op de uitnodiging. Zes van de acht Eerste en Tweede Kamerleden die woonachtig zijn in één van de vier gemeenten nemen op 6 september plaats aan de ontbijttafel. Het zijn de Eerste Kamerleden mevrouw drs. E.M. Kalsbeek (Dalfsen), mevrouw H.J. Nap (Dalfsen), de heer H.C.P. Noten (Dalfsen) en mevrouw M.C. Meindertsma (Zwolle). De heren dr. J.C. Verdaas en Y.J. van Hijum, beiden afkomstig uit Zwolle, komen naar De Bron in hun rol van Tweede Kamerlid. De provincie Overijssel is dit jaar ook uitgenodigd en zal vertegenwoordigd worden door loco-commissaris P. Jansen.

Er staan in ieder geval drie onderwerpen op de agenda voor de ontbijtbespreking. De gemeenten vragen aandacht voor onder meer de nota Ruimte, de financiële verhouding tussen Rijk en gemeenten, deregulering en de 'andere, slagvaardige overheid'.