Gemeente Amsterdam

Gedeelte Stadhouderskade gedurende één week éénrichtingsverkeer 2 september 2004 - Oud Zuid

Op de Stadhouderskade wordt vanaf 6 september, ter hoogte van het Parkhotel en de Max Euwebrug gewerkt aan de gasleiding. Hierdoor zal in de week van 6 tot en met 10 september de Stadhouderskade tussen Hobbemastraat en Hobbemakade éénrichtingverkeer zijn.

Gemotoriseerd verkeer kan gedurende deze week alleen van oost naar west, en niet meer van west naar oost. Doorgaand verkeer krijgt het advies een andere route te nemen. Komende vanaf de Nassaukade/Overtoom kan men richting oost via de Eerste Constantijn Huygenstraat-Van Baerlestraat-Ceintuurbaan of via de Ring A10. Bestemmingsverkeer komende vanaf de Nassaukade/Overtoom wordt via de Hobbemastraat-Paulus Potterstraat omgeleid en kan dan vervolgens via de R. Hartstraat en Hobbemakade de Stadhouderskade bereiken.

De maatregel heeft geen gevolgen voor fietsers en voetgangers. Het blijft mogelijk om vanuit de Hobbemastraat naar het Max Euweplein en Leidseplein te fietsen. De voetganger- en fietsoversteekplaats bij de uitgang van het Vondelpark blijft in tact. Wel kan er sprake zijn van enig hinder.

Meer informatie over de werkzaamheden Stadhouderskade staat op www.oudzuid.amsterdam.nl. Meer informatie over omleidingen, wegwerkzaamheden en aanbevolen routes in Amsterdam op www.bereikbaar.amsterdam.nl

© Gemeente Amsterdam