Gemeente Amsterdam

Dappermarkt verhuist
3 september 2004 - Oost/Watergraafsmeer

De herprofilering van de Dapperstraat en het Dapperplein start maandag 6 september. De 250 kramen van de Dappermarkt verhuizen in twee fases:
* de 105 kramen tussen de Wijttenbachstraat en de Eerste van Swindenstraat zijn tot begin december 2004 te gast in de Eerste van Swindenstraat;

* de 145 kramen tussen de Mauritskade en de Eerste van Swindenstraat staan van begin januari tot eind mei 2005 in de Eerste van Swindenstraat.

Nieuw plein

Tijdens de herprofilering zijn de 250 kramen van de Dappermarkt gewoon open. De winkels in de Dapperstraat blijven goed bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

De plannen voor de herprofilering zijn samen met buurtbewoners en ondernemers gemaakt. De belangrijkste ingrepen zijn onder andere:
* het vernieuwen van de bestrating,

* het verbreden van het trottoir

* en het verbeteren van de openbare verlichting.

Ook worden de entrees tijdens de markturen op de kopse kanten van de Dapperstraat veiliger gemaakt. De herprofilering is in mei 2005 gereed. Dan heeft de Dapperstraat en het Dapperplein een fris en nieuw gezicht en de allure die men verwacht bij een van de grootste dagmarkten van Nederland.

© Gemeente Amsterdam