(T.A.V.: redactie)

Titel: MediNova en OZ zorgverzekeringen breiden samenwerking uit

MEDINOVA
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 06-09-2004 09:49

MediNova en OZ zorgverzekeringen hebben hun bestaande DBC-contract uitgebreid met zes nieuwe verrichtingen: arthroscopie meniscus, voorste kruisband, mammareductie, liesbreukchirurgie, varices en cataractingrepen.

De DBC (Diagnose-Behandeling-Combinatie) systematiek is een bundeling van alle activiteiten in relatie tot een patiënt met een bepaalde zorgvraag in één product. Het feit dat er een kostprijsberekening aan gekoppeld is biedt zorgverzekeraars de mogelijkheid de behandeling in te kopen bij de aanbieder die het meest doelmatig werkt. DBC's dragen bij aan transparantie in de zorg en aan een beter inzicht in de geleverde zorgkwaliteit.

'De samenwerking met MediNova startte begin 2004 met de endoscopische herniaverrichting, omdat we daarover direct goede DBC-afspraken wilden maken', zegt Joël Gijzen, directeur zorg van OZ zorgverzekeringen. 'Anders konden we deze verrichting voor onze cliënten niet endoscopisch laten plaatsvinden en hen dus geen optimale zorg bieden. We hebben het DBC contract met MediNova nu uitgebreid om daarmee de wachtlijstproblematiek voor onze verzekerden verder te helpen oplossen. Met name voor de specialismen orthopaedie, algemene chirurgie, plastische chirurgie en oogheelkunde zien we in de praktijk dat de wachttijden bij de ziekenhuizen te lang blijven. Verzekerden die langer dan de Treeknorm moeten wachten, kunnen zich bij OZ zorgverzekeringen melden voor bemiddeling naar een zorgaanbieder waar de behandeling sneller kan worden geboden. Met MediNova hebben we hierover goede afspraken kunnen maken. MediNova geeft een zorggarantie die inhoudt dat een patiënt binnen tien werkdagen na het consult behandeld is. Daarnaast hebben we goede prijsafspraken gemaakt met MediNova, waardoor de zorg ook nog eens tegen concurrerende prijzen wordt geleverd. Uiteindelijk profiteren de verzekerden hiervan door de lagere nominale premie van OZ.'

OZ zorgverzekeringen (omzet 1,6 miljard euro) is een landelijk werkende zorgverzekeraar met elf vestigingen in voornamelijk Zuidwest-Nederland. OZ zorgverzekeringen biedt zorg aan ongeveer 615.000 verzekerden, zowel ziekenfonds als particulier.

MediNova is het eerste netwerk van dagklinieken in Nederland. MediNova stelt de cliënt centraal en biedt deze persoonlijke aandacht en een optimale service. Ongeacht of het om verzekerde of onverzekerde zorg gaat, kan iedereen bij MediNova terecht. Zonder wachtlijsten, maar met de modernste apparatuur, een klantvriendelijke houding, een professionele uitstraling en een hoge mate van efficiency.

MediNova bestaat uit de volgende drie centra:

- Klein Rosendael, gespecialiseerd in algemene chirurgie, orthopaedie en plastische chirurgie

- OMC Haarlem, gespecialiseerd in oogheelkunde
- Zestienhoven, gespecialiseerd in algemene chirurgie, orthopaedie en plastische chirurgie

Voor meer informatie (