Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 6 september 2004

* PAARD SLAAT OP HOL; TWEE MENSEN GEWOND
ROCKANJE - Zondagmiddag omstreeks half vijf raakten twee mensen gewond nadat het paard dat voor hun wagen liep op hol sloeg. Een 35-jarige man uit Roosendaal en een 44-jarige vrouw uit Vierpolders reden met het paard en wagen over de Strypsedijk toen het paard, vermoedelijke door een blaffende hond, op hol sloeg. De vrouw viel uit de wagen en kwam onder de wielen terecht. Zij liep hierbij onder meer een open beenbreuk en verwondingen aan haar hoofd op en werd door personeel van de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De man werd met onder andere meerdere kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht.


* VERDACHTE BRANDSTICHTING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield maandagmorgen omstreeks half drie op de Mijnsherenlaan een 25-jarige man uit Rotterdam op heterdaad aan. Surveillerende politiemensen troffen de man, met in zijn handen een tas, in de omgeving van een brandende auto aan. Toen de verdachte de politiemensen zag, nam hij ijlings de benen. Hierop ontstond een korte achtervolging, waarna de Rotterdammer in zijn kraag werd gevat. In zijn tas werd een jerrycan aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Brandweerpersoneel bluste het vuur, maar kon niet voorkomen dat enkele in de straat geparkeerd staande auto's brandschade opliepen.


* EEN OP DE ZEVEN AUTO'S GEFLITST TIJDENS SNELHEIDSCONTROLE

ROTTERDAM - Zondagmiddag hielden politiemensen van de Verkeerspolitie (bureau Verkeerstoezicht) een snelheidscontrole op de Schiekade. Tussen twee uur en kwart over drie reden 91 van de 619 passerende automobilisten harder dan de toegestane snelheid van '50'. Hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur.

Uitgave zondag 5 september 2004