AutoRai

6-9-2004

Peugeot steunt Rode Kruis met nieuwe Boxer

Bij Peugeot Experience in Breukelen vond begin september een wel heel bijzondere transactie plaats. In ruil voor haar 25 jaar oude Peugeot J7 ontvangt het Rode Kruis, afdeling Fijnaart en Heijningen van Peugeot Nederland N.V. de sleutels van een splinternieuwe Peugeot Boxer Combi.

Het Rode Kruis beschikt met deze nieuwe aanwinst weer over een moderne personenbus, die aan alle hedendaagse eisen voldoet op het gebied van personen- en rolstoelvervoer. De onvolprezen J7 heeft een rustplaats verdiend bij Peugeot Experience, het 6.000 m2 grote productpresentatiecentrum van Peugeot.

De Brabantse Rode Kruis-afdeling krijgt in 1989 de dan 10 jaar oude Peugeot J7 in haar bezit. In de jaren daarna verricht de auto goed werk bij de hulpverleningsinstantie en wordt de J7 ingezet bij calamiteiten. Ook dient de bedrijfsauto als hulppost bij evenementen. Op 25-jarige leeftijd en na vijftien jaar trouwe dienst valt het doek voor deze Peugeot. Anno 2004 dient de J7 ook voor rolstoelvervoer te worden gebruikt en daar is deze oldtimer niet op ingericht. Door de beperkte middelen voor instanties als het Rode Kruis, is de afdeling Fijnaart en Heijningen niet in staat te investeren in een nieuwe bus.

Peugeot Nederland besloot hen te hulp te komen en de J7 om te ruilen voor een nieuwe Peugeot Boxer 2.0-16V Combi. Deze is vervolgens door het gespecialiseerde carrosseriebedrijf Veth aangepast aan de eisen van rolstoelvervoer, met onder andere een lichtgewicht vloer voorzien van geleiderails voor variabele montage van stoelen en rolstoelvastzetsystemen.

Daniel Rollet, Algemeen Directeur van Peugeot Nederland N.V., zei bij de overhandiging van de sleutels aan Wolfgang Keller, Manager Zakelijke Markt bij Rode Kruis Nederland en Jan Dierks, Voorzitter Rode Kruis afdeling Fijnaart en Heijningen: Wij ontvangen vele verzoeken voor het steunen van een goed doel, daarom moeten wij keuzes maken. Het feit dat deze Peugeot J7 vele jaren steun en toeverlaat is geweest voor deze Rode Kruis-afdeling, heeft voor ons de doorslag gegeven om juist hun goede werk te steunen met deze nieuwe Peugeot Boxer.

Jan Dierks, die een jaar geleden het voorstel deed de unieke Peugeot-bus om te ruilen voor een iets jonger exemplaar, is opgetogen: Deze splinternieuwe Boxer overtreft al mijn verwachtingen! Dankzij de veelzijdigheid van deze personenbus zullen wij hem delen met andere hulpverlenende instanties en inzetten voor het vervoer van ouderen, zieken en gehandicapten binnen de gemeente Moerdijk.