Gemeente Dordrecht

Persbericht Dordrecht
De persberichten zijn een uitgave van de afdeling Communicatie van de gemeente Dordrecht

Bijzondere trouwlocaties toegestaan
Vanaf september 2004 is het mogelijk om het jawoord te geven in het Wantijpark of op de kade bij het Groothoofd. Het is vanaf die datum namelijk mogelijk om op bijzondere locaties in Dordrecht te trouwen. Deze locaties worden voor de duur van de huwelijksvoltrekking tijdelijk aangewezen als gemeentehuis. Ook zijn de tijden verruimd. Zo kan er op zondag getrouwd worden tussen 13.00 en 17.00 uur.

Speciale locatie
Aankomende bruidsparen en toekomstige partners kunnen bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente een verzoek indienen om te trouwen op een andere locatie dan gebruikelijk. Deze afdeling beoordeelt of de opgegeven locatie voldoet aan bepaalde eisen, zoals eisen van veiligheid, goede smaak en goede zeden. Het bruidspaar krijgt binnen 4 weken schriftelijk bericht op hun verzoek.

Kosten
De kosten voor een huwelijk of een partnerschapregistratie op een bijzondere locatie zijn op maandag 350,-, op dinsdag 450,-, op woensdag 550,-, op donderdag 650,-, op vrijdag 750,-, op zaterdag 950,- en op zondag 1.250,-. In deze leges zijn de extra kosten die de gemeente maakt verrekend. Die extra kosten zijn voor het controleren van de locatie, de extra tijd en taxikosten voor de buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand en de huwelijksassistent en de kosten van extra aan te schaffen toga´s.

Naast de bijzondere locaties kan nog steeds getrouwd worden in het Stadhuis, in de Statenzaal van ´t Hof, in het Dordrechts Museum en in het Stadskantoor. Via www.dordrecht.nl/e-loket is het mogelijk een optie te nemen op een van deze vier trouwlocaties.

Adres redactie:

Afdeling Communicatie
Postbus 8
3300 AA Dordrecht