Persbericht

U&I Learning ontwikkelt online games voor Politieacademie Apeldoorn

Agenten schaven juridische kennis bij via educatieve games

Ede, 6 september 2004. -U&I Learning BV uit Ede, de Nederlandse dochter van U&I Learning nv uit het Belgische Gent, maakt vandaag bekend dat het een contract heeft afgesloten met de Politieacademie in Apeldoorn. Het betreft de ontwikkeling en productie van 10 educatieve online games. De games, die de naam LexRex dragen, moeten ertoe bijdragen dat de Nederlands politiediensten voornamelijk op juridisch vlak een stuk beter beslagen ten ijs zullen komen.

In de games wordt een agent geconfronteerd met reële praktijksituaties, waarbij hij of zij de juiste juridische beslissingen moet nemen om de zaak tot een goed einde te brengen. Daarbij wordt de agent tegelijkertijd geconfronteerd met tijdsdruk, officieren van justitie, bellende collega's en (soms) goede raad. De game voorziet in een aantal hulpmiddelen, waaronder een digitaal notitieblok, een virtueel politiedatasysteem en een digitaal juridisch naslagwerk, compleet met praktijkvoorbeelden en doorverwijzingen.

De Politieacademie wenst het gebruik van e-learning in het onderwijs te stimuleren. "LexRex laat de gebruikers toe om op elk moment van de dag, het hele jaar door op een aangename manier hun juridische kennis bij te spijkeren. De collega's reageren heel enthousiast op de games", aldus Henk Van Straten, hoofd van het Kenniscentrum Politierecht van de Politieacademie. Vrijblijvend is het echter niet. Periodiek wordt ook een toetsgame aangeboden. "Daarmee heeft het korps ook een sturingselement voor het management", vervolgt van Straten.

"Veel mensen vinden zaken als onderwijs, training, seminars en handboeken eerder saai. Hoe dynamischer de persoon is, hoe sterker een dergelijk effect optreedt. Politiediensten vragen om een integrale, dynamische en interactieve leerbenadering. Online games zijn voor hen de ideale trainingsmethode. Het concept van de games laat hen toe om op basis van kennis en inzicht een competitie te spelen, beslissingen te nemen, te improviseren en - haast ongemerkt - te leren, aldus Ed Fennema, country manager van U&I Learning B.V.

U&I Learning werd opgericht in 1994. Het bedrijf, met vestigingen in Gent (België) en Ede, is met ruim 50 medewerkers een van de grootste e-learning solution providers in het Nederlandse taalgebied. U&I Learning biedt oplossingen voor de vele vormen van digitale kennisoverdracht, waaronder leerinhoud, leertechnologie, digitale documentatie en ondersteunende diensten.

Tot de belangrijkste klanten van U&I Learning behoren Dexia, Belgacom, VDAB, DHL, GSK, Portima, Le Forem, Technifutur, Digipolis

(Einde persbericht)

Voor bijkomende informatie kunt u contact opnemen met:

U&I Learning nv
U&I Learning B.V.
Francis Declercq, CEO
Ed Fennema, Country Manager
Molenaarsstraat 111
Horaplantsoen 20
9000 Gent
Postbus 7001
België
6710 CB Ede
tel. +32 9 265 74 74
tel. +31 318 648 585

e-mail: info-nl@uni-learning.com
http://www.uni-learning.com