Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


6 september 2004


Onderwerp: inbreker voorlopig nog vrij.


Een inbreker die vannacht op heterdaad werd betrapt bij een inbraak bij een motorclub in Zelhem is na een wilde achtervolging een maïsveld ingevlucht en heeft voorlopig weten te ontkomen. De politie herkende de verdachte en zijn aanhouding is een kwestie van tijd.


Even na 04.00 uur kreeg de politie een melding, dat er werd ingebroken bij een motorclub aan de Korenweg in Zelhem. Agenten gingen naar het opgegeven adres en zagen daar een bestelauto met geopende achterdeuren staan. Duidelijk was, dat de inbreker bij zijn daad door de politie gestoord werd en bij het zien van de agenten ging hij er in zijn bestelauto vandoor. Een agent die hem een stopteken gaf moest aan de kant springen om niet aangereden te worden.


De man vluchtte met hoge snelheid richting Doetinchem en deed al het mogelijke om aan de politie te ontkomen. Hij negeerde verkeerslichten, overschreed de maximum snelheid en ramde door zijn snelheid menig verkeersheuvel (stoepranden). Gevolg twee lekke banden, maar ondanks dat reed hij door en wist weer in het buitengebied van Zelhem te komen. Hier verliet hij plotseling de auto en vluchtte een maïsveld in. Agenten hebben een uitgebreide zoektocht ingesteld, maar voorlopig is de man nog niet aangehouden.


De auto werd afgesleept naar het politiebureau voor een technisch onderzoek. In de bestelauto troffen de agenten kratten limonade en bier èn een hoeveelheid snoep aan.
De inbreker had een ruitje vernield om het clubgebouw binnen te komen.


Het onderzoek wordt voortgezet.


Einde bericht

---- --