Stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht 06-09-2004 - Nieuwsberichten disricten stad Utrecht

Autodieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag vier personen aangehouden omdat ze een auto hadden gestolen.

Tijdens de surveillance zagen agenten ter hoogte van de Kapelweg een gestolen voertuig rijden. De agenten wisten dat de auto eerder op de dag was weggenomen bij het zwembad in Houten. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder reed de Kapelweg op en stapte samen met drie medeverdachten uit het gestolen voertuig en renden weg. Uiteindelijk kon de politie met behulp van een aantal zeer behulpzame burgers de vier verdachten 16 en 18 jaar oud uit Utrecht en 14 en 17 jaar oud uit Houten - aanhouden.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat werd zondagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Beveiligingspersoneel van de winkel zag dat een man met een aantal kledingstukken de pashokjes in ging. Na enige tijd kwam de man het pashokje uit met minder kleding. De beveiliging nam poolshoogte en constateerde dat de man een aantal beveiligingslabels van de kleding had gehaald. De 23-jarige dief werd door de beveiliging aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie.

Grote alcoholcontrole

UTRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 4 september werden op diverse plaatsen in de stad Utrecht alcoholcontroles gehouden. De controles vonden plaats op de Amsterdamsestraatweg, Brailledreef, Biltsestraatweg, t Goylaan, Europalaan en het Janskerkhof.

Tijdens deze controle werden 688 automobilisten aan de blaastest onderworpen. Maar liefst 17 bestuurders zaten onder invloed van alcohol achter het stuur. Van 2 automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd omdat zij meer dan 570 ug/l bliezen. De hoogst gemeten waarde bedroeg 605 ug/l (gegevens verdachte onbekend).

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Zilvergeldstraat heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten controleerde omstreeks 06.20 uur een voertuig waarvan zij wisten dat de eigenaar al eerder onder invloed had gereden. De bestuurder kreeg een stopteken. Het bleek niet de eigenaar maar een ander persoon, echter deze 30-jarige man uit Amsterdam bleek ook onder invloed te zijn. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 695 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur werd de man naar huis gestuurd.