MAETIS ARBO
http://www.maetis.nl

Houten, 6 september 2004

Gecombineerde samenwerking Maetis arbo en Nationale-Nederlanden

MAETIS participeert in Verzuimkompas
Werkgevers willen optimaal inspelen op het ziekteverzuim in de onderneming en de financiële risico's beperken. Om in te spelen op deze behoefte en op de veranderende wet- en regelgeving biedt Nationale-Nederlanden nu ook samen met Maetis arbo het Verzuimkompas. Dit is een combiproduct waarin de verzuimverzekering, arbodienstverlening en reïntegratie dienstverlening in één polis zijn opgenomen. De reïntegratie dienstverlening wordt uitgevoerd in samenwerking met Keerpunt. In het Verzuimkompas zijn financiële risico's, preventie, verzuimbegeleiding en reïntegratie samengebracht.
Werkgevers en werknemers zijn in toenemende mate zelf verantwoordelijk voor de beheersing van verzuim en arbeidsongeschiktheid. De overheid trekt zich steeds meer terug, waardoor het financiële risico voor de werkgever groter wordt. Om dit risico te verkleinen heeft Nationale-Nederlanden eerder dit jaar het combiproduct VerzuimKompas geïntroduceerd. Naast de bestaande samenwerking tussen Nationale-Nederlanden en ArboNed en Arbo Duo, participeert Maetis arbo hier nu ook in.

Voordelen voor werkgevers
Met VerzuimKompas kiezen werkgevers voor financiële zekerheid en administratief gemak.
Om de gevolgen van verzuim zo beperkt mogelijk te houden, voert de werkgever op de eerste verzuimdag de ziekmelding via internet in. Automatisch wordt daarmee het verzuimbegeleidingsproces en de schade-aangifte geregeld. VerzuimKompas biedt zekerheid en een hoge mate van efficiëncy.

Maetis arbo
Maetis arbo is één van de grootste en breedst gespecialiseerde organisaties op het gebied van arbozorg en human resource management. Reïntegratie en consultancy behoren ook tot de kerndiensten. Maetis arbo heeft 55.000 werkgevers met zo'n 650.000 werknemers onder contract. De doelstelling van Mtis arbo is het bewerkstelligen van een aantoonbare verlaging van risico's en kosten voor werkgevers. De afgelopen jaren is binnen veel organisaties bewezen dat een effectief arbobeleid met oog voor veiligheid, gezondheid en welzijn meetbaar rendement oplevert. De effecten laten aan duidelijkheid niets te wensen over: meer gemotiveerd en betrokken personeel, een hogere productiviteit, een lager ziekteverzuim en minder instroom in de WAO. De wijze waarop Maetis arbo de Wet Poortwachter in haar dienstverlening heeft vertaald, beoogt dit alles nog verder te stimuleren. Maetis arbo heeft in Nederland een uitgebreid landelijk netwerk van kantoren waar in totaal 1.000 mensen werkzaam zijn.

Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden is een toonaangevende intermediair verzekeraar op het gebied van schade-, leven- en inkomensverzekeringen.