Eemland Zuid, 11.20 uur

Utrecht 06-09-2004 - Nieuwsberichten Eemland Zuid

Verkeersongeval letsel

LEUSDEN Op zondagavond heeft een verkeersongeval met letsel plaatsgevonden.

Omstreeks 19.30 uur reed een 32-jarige man uit Utrecht met zijn auto over de Rijksweg A28. Hij reed achter een auto die opeens remde, waardoor de Utrechter moest uitwijken en naar de rechter rijbaan moest sturen. Hierdoor kwam hij in botsing met een 53-jarige automobiliste uit Rhoon. De man raakte de auto van de vrouw aan de achterkant en zij kwam op de linkerrijbaan terecht. Dat resulteerde in een botsing met de vangrail. De vrouw sloeg toen over de kop.

De 53-jarige vrouw is samen met haar man -57 jaar uit Rhoon die naast haar zat- overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis in Amersfoort.

Opstandig bij ongeval

AMERSFOORT Op zondagmiddag heeft een aanrijding met letsel plaatsgevonden.

Omstreeks 15.30 uur was een 30-jarige automobilist uit Amersfoort met zijn auto tegen een verkeerslicht op de Amsterdamseweg aangereden. Toen de agenten ter plaatse kwamen reageerde de bestuurder erg agressief. Hij wilde niet dat het ambulancepersoneel zijn zoontje behandelden. De agenten deelde hem mede dat hij aangehouden was voor het rijden onder invloed. Hierdoor schopte hij een agent tegen zijn benen. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

AMERSFOORT Een 36-jarige man uit Soest is zondagmiddag omstreeks 12.00 uur op het Neptunusplein van een geldbedrag beroofd.

Een man op een scooter stopte, sprak de Soestenaar aan en pakte geld af dat de man in zijn hand hield. De verdachte reed met hoge snelheid weg in de richting van de Liendertseweg. Signalement verdachte:

Licht getinte huidskleur, zwart krullend haar, 25-28 jaar oud, 1.70 1.75 m lang en een tenger postuur. Hij droeg een vale spijkerbroek en donker zomerjack. De man reed op een groen metallic scooter.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid (0900-8844).