Ingezonden persbericht


Persbericht

VOOR ONMIDDELLIJKE PUBLICATIE

ALPINE LANCEERT INTERFACE VOOR BEDIENING EN LEZEN VAN IPOD VIA

AUTO AUDIO-INSTALLATIE.

Brussel, 6 september 2004 -- Alpine Electronics Benelux en Alpine Electronics, Inc., marktleider in geavanceerde boordelektronica voor auto's, lanceren in de herfst een buitengewoon vernieuwende interface waarmee de gebruikers via hun audio-installatie alle functies van hun iPod kunnen bedienen en optimaal benutten. De Alpine interface voor iPod (ref. KCA-420i) staat borg voor een briljante geluidskwaliteit en stelt de gebruiker in staat de iPod te bedienen vanaf zijn of haar Alpine Ai-NET autoradio.
"De belangstelling voor onze iPod-interface is onvoorstelbaar", verklaart Katsumi Kuramochi, commercieel en marketingdirecteur van Alpine Electronics (Europe) GmbH. "Er is duidelijk een enthousiaste consumentenmarkt die een briljante geluidskwaliteit en een praktische bediening van de iPod in hun auto wensen. Deze interface is de geïntegreerde oplossing die de iPod-gebruikers verwachtten voor het interieur van hun voertuig."
De Alpine interface voor iPod stelt de Bass EngineTM technologie ter beschikking van de klant en verhoogt op die manier de geluidskwaliteit van de car audio. Deze oplossing stelt de gebruiker bovendien in staat de iPod te bedienen vanaf de autoradio of met de infraroodafstandsbediening, informatie over het beluisterde muzieknummer (naam van de uitvoerder, het album en/of het nummer) weer te geven op het display en, via de 'Quick SearchTM functie, snel de gewenste bestanden op te vragen. De unieke MediaXpanderTM technologie van Alpine reproduceert details die bij de compressie van de audio-bestanden verloren gingen, zodat de gecomprimeerde bestanden een feilloze weergave van het originele stuk waarborgen.
De Alpine interface voor iPod is makkelijk in de auto te installeren, onder een stoel, achter het dashboard of in de koffer. Een eenvoudige kabel verbindt de interface met de Alpine autoradio, een tweede vertrekt vanaf de interface voor de aansluiting van de iPod. De interface laadt de iPod op wanneer die wordt aangesloten.
Beschikbaarheid
De Alpine interface is compatibel met iPod en iPod Mini, voorzien van een vastgeclipte stekker. De afzonderlijk verkochte Alpine Ai-NET autoradio's zijn bij alle Alpine-verdelers verkrijgbaar. iPod Mini en iPod, die eveneens afzonderlijk worden verkocht, zijn verkrijgbaar bij alle verkooppunten van Apple (www.apple.com/euro).
Alpine Benelux ­ Pagina 1 van 2 - 6/9/04

Persbericht

Over Alpine Electronics
Sinds 1976 vervult Alpine een pioniersfunctie in de ontwikkeling van entertainmentsystemen voor auto's. De onderneming produceert audio-, navigatie- en multimediasystemen die tot de meest geavanceerde ter wereld behoren. Alpine, dat zich vooral toelegt op auto-hifi, voert al vier jaar de rangschikking van de tevredenheidsindexen in de VS aan, en is een belangrijke leverancier van standaardinstallaties bij de meest prestigieuze automerken. Alpine Electronics is een dochteronderneming van Alps Electric Co., Ltd., één van de grootste producenten ter wereld van elektronische componenten voor computers, communicatie en elektronische apparatuur voor auto's.. Surf naar www.alpine-europe.com om kennis te maken met de producten van Alpine. Informatie voor de pers
Op zoek naar beeldmateriaal op hoge resolutie, productstalen of meer informatie? Neem dan contact op met:
Maarten Klapwijk
Junior Consultant
Sterk Werk Communicatie
Steupelstraat 40
Postbus 8667
3009 AR Rotterdam
tel (010) 456 78 49
fax (010) 456 28 68
http://www.sterkwerk.nl
maarten.klapwijk@sterkwerk.nl

Alpine Benelux ­ Pagina 2 van 2 - 6/9/04


---- --