Gemeente Tilburg

6-9-2004
T Bus loopt warm
Route en haltes gedeelte buslijn 48 (Reeshof) aangepast

De start op 3 april 2005 lijkt nog ver weg, maar toch is T Bus alvast aan het warmlopen:de voorbereidingen voor het nieuwe stadsbusvervoer zijn achter de schermen in volle gang en ook op straat steeds meer te zien. Zo zijn inmiddels bijna alle bussen 'T Bus blauw' en wordt de komende maanden hard gewerkt aan de aanleg van de nieuwe haltes in de stad. In Reeshof gaat lijn 48 zelfs al voor een gedeelte de route van T Bus rijden. BBA en gemeente houden de inwoners van Goirle en Tilburg de komende tijd van de veranderingen op de hoogte. Dit gebeurt onder de slogan 'T Bus loopt warm', o.a. op informatiemiddelen in de bus en de gemeentepagina in de Tilburgse Koerier. Op 5 september a.s. gaat het warmlopen symbolisch van start: tijdens Tilburg Ten Miles steken zo'n 70 medewerkers van BBA en gemeente zich in T Bus tenue. Voor het publiek zijn er verkoelende aardigheidjes.

Nieuwe route lijn 48 Reeshof
Vanaf 5 september a.s. wordt op een gedeelte van lijn 48 Reeshof, ter hoogte van zorgcentrum Reyshoeve, al de nieuwe route van T Bus gereden. Het aangepaste gedeelte van lijn 48 ziet er als volgt uit: winkelcentrum Heyhoef Heereveldendreef Harlingendreef - Lombardijenlaan (in beide richtingen). In de Heereveldendreef, ter hoogte van zorgcentrum Reyshoeve, en in de Harlingendreef staan aan beide zijden nieuwe haltes. De haltes in de Heusdenlaan en de Hillegomlaan komen te vervallen.
De halte 'Reyshoeve' is al vanaf 2000 in voorbereiding, in samenwerking met een aantal initiatiefnemers van zorgcentrum Reyshoeve. Eigenlijk zou de nieuwe route tegelijk met de T Bus van start gaan. Nu de T Bus is uitgesteld tot 3-4-'05 en de halte 'Reyshoeve' al helemaal klaar is, is besloten om op dit gedeelte alvast de nieuwe route te gaan rijden.

Veranderingen
Met T Bus gaat er heel wat veranderen in het openbaar stadsvervoer. Er komt een compleet nieuwe dienstregeling, met meer directe verbindingen en betere aansluitingen en overstapmogelijkheden. Alle routes veranderen, waardoor meer inwoners gebruik kunnen maken van de bus. Daarnaast gaan er 3 wijkbussen rijden (kleine personenbussen), komen er meer comfortabele bussen (o.a. met een lage instap) en komen op belangrijke overstappunten nieuwe, luxe haltes. Alle bussen en nieuwe haltes zijn voorzien van actuele reisinformatie over vertrek- en aankomsttijden. De inwoners worden straks thuis en op diverse locaties in de stad op maat over de T Bus geïnformeerd. Tot slot krijgt het stadsbusvervoer een eigen gezicht, o.a. herkenbaar aan het T Bus logo.