Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Rheden - Duitse man pleegde vermoedelijk zelfmoord
Publicatiedatum: 06-09-2004

De identiteit van de Duitse man, die overleed nadat hij met een gestolen auto tegen een boom reed op de Schietbergseweg in Rheden, is door de politie definitief vastgesteld. Het betreft een 18-jarige man uit de deelstaat Baden-Württemberg. Uit Duitsland overgekomen familieleden hebben afgelopen weekend bij de confrontatie de man positief herkend.

De man heeft vermoedelijk zelfmoord gepleegd door met de gestolen auto tegen een boom aan te rijden: uit een gevonden afscheidsbrief gericht aan familie, blijkt dat de man zich van het leven wilde beroven.

De taxichauffeur, die de Duitse jongen afgezet heeft op de Posbank, heeft zich dit weekend na een oproep in de pers bij de politie gemeld. Hij verklaart de jongen in het centrum van Arnhem opgepikt te hebben en - omdat de man de stad uit wilde - is hij naar de Posbank gereden. Volgens de taxichauffeur maakte de jongen een verwarde indruk en was weinig spraakzaam. Halverwege de Schietbergseweg naar boven, richting het restaurant op de Posbank, vroeg de jongen de taxichauffeur te stoppen. Hij wilde naar zijn zeggen daar wandelen om tot rust te komen. Volgens de taxichauffeur is de man daarna de heide opgelopen.

De politie is nog bezig met de afronding van het onderzoek. Onderzocht wordt nog of de man ook schoten gelost heeft met het bij hem gevonden vuurwapen. Getuigen zouden vier schoten gehoord hebben. Tot nu toe zijn er geen hulzen op die plek of ergens anders in de omgeving gevonden.

///

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Gelderland-Midden