Rabobank Nederland

Nettowinst Rabobank Groep stijgt met 12% Rabobank Nederland, 06/09/2004 11:56
---

Heemskerk: "Goed resultaat over eerste halfjaar 2004". De Rabobank Groep heeft het eerste halfjaar van 2004 geprofiteerd van het beginnende ec onomischeherstel.Metnamehetretailbankbedrijf,het kernbedrijf van de Groep, presteerde goed."

* Retailbankbedrijf +24% * Kredietverlening private sector +4% * Spaarmiddelen +5% * Beheerd vermogen +6% * Premieomzet verzekeren -1% * Baten +13%

"De Rabobank Groep heeft het eerste halfjaar van 2004 geprofiteerd van het beginnende e conomischeherstel.Metnamehetretailbankbedrijf, het kernbedrijf van de Groep, presteerde goed." Dit zei drs. H (Bert) Heemskerk voorzitter van de Raad van Bestuur vanmorgen bij de presentatie van de halfjaarcijfers. De Rabobank Groep boekte het eerste halfjaar van 2004 "een goed resultaat" met een nettowinststijging van 12%.

Naast een sterke groei van de baten was er ook sprake van een duidelijke stijging van de kosten, met name vanwege een reorganisatievoorziening. De reorganisatievoorziening is gevormd in het kader van Operatie Service, de herinrichting van Rabobank Nederland. Deze herinrichting is noodzakelijk om de dienstverlening van Rabobank Nederland aan de lokale banken te verbeteren. Na de herinrichting moet Rabobank Nederland een meer efficiënte klant- en servicegerichte organisatie zijn voor de lokale banken. Deze operatie moet een besparing van EUR 200 miljoen opleveren en resulteren in een vermindering van het aantal fte's met 1.200.

Verwachting jaarresultaat Heemskerk is positief over het te verwachten jaarresultaat: "De Nederlandse economie krabbelt langzaam weer op; de eerste tekenen van herstel worden zichtbaar. Het prille herstel is wel afhankelijk van mondiale omstandigheden, zoals de ontwikkeling van de olieprijs en terrorismedreiging. Ondanks deze onzekere ontwikkelingen zijn we optimistisch voor de rest van het jaar. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden, verwachten wij dat de nettowinststijging over geheel 2004 in lijn zal liggen met de nettowinstgroei van 12% in het eerste halfjaar."