Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 06-09-2004

Ongevallen door drank
EMMEN Een 34-jarige vrouw uit het Duitse Lahr veroorzaakte zondagavond verschillende kleine aanrijdingen. Om te beginnen zagen getuigen de vrouw weg rijden op de Wilhelminastraat en daarbij twee autos raken. Ze reed aan de verkeerde kant van de weg en heeft daarna een auto linksvoor geraakt. Een surveillerende politieauto heeft de automobiliste ook nog gezien,ze viel op door haar rijgedrag, maar men was in de veronderstelling dat het om een verdwaalde toerist ging. Op de Wenning schampte de automobiliste een tegenligger. De politie wist de vrouw te achterhalen en heeft een blaasproef afgenomen, met 550 µg/l (zon 1,2 promille) als resultaat. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd en verder kreeg zij een proces-verbaal.

Auto tegen boom
HOOGHALEN Een 19-jarige man uit Smilde is frontaal op een boom gebotst. In de nacht van zondag op maandag reed de man tegen één uur over de Streek. Hij kwam uit de bocht in de berm en reed vervolgens schuin de rijbaan over en kwam tegen een boom tot stilstand. De man zat met benen en onderlichaam bekneld. De brandweer van Smilde heeft hem uit de auto bevrijd. De man is met zwaar letsel naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen.

Busje botst op vrachtwagen
ZWINDEREN Maandagmorgen tegen kwart voor zes is op de A37 een bedrijfsbus tegen een vrachtauto op gereden. De politie is op zoek naar verschillende bestuurders van autos die mogelijk iets van het ongeval hebben gezien. Niet alle getuigen hebben de komst van de politie afgewacht. Het verzoek aan deze mensen om via 0900-8844 contact met de politie op te nemen.

De 42-jarige bestuurder uit Valthermond en een 23-jarige inzittende belandden met bus en al in de sloot. Met behulp van ambulance- en brandweerpersoneel konden de twee hun voertuig verlaten. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle en het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen.

Aanhouding na vechtpartij
EMMEN De politie heeft in de Mr. JJ Willingestraat een 39-jarige Emmenaar aangehouden. In een woning ontstond een vechtpartij. De man wordt verdacht van het toebrengen van messteken aan een 44-jarige plaatsgenoot. Deze is met steekwonden ter observatie opgenomen het Emmer Scheperziekenhuis.

Mishandeling
HOOGEVEEN De politie heeft zondagavond een 32-jarige Hoogevener aangehouden in het kader van huiselijk geweld. De man had zijn 21-jarige vriendin geslagen en geschopt. De man is ingesloten. VRIES Zondagmiddag werd de politie bij een echtelijk ruzie geroepen in Vries. De man is aangehouden en ingesloten. Gekeken wordt of deze zaak in het kader van Huiselijke Geweld kan worden afgehandeld.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.