Politie Limburg-Zuid

Thuishulp plundert bankrekening bejaarde

Landgraaf 06-09-2004 - De politie van Landgraaf heeft op vrijdag 03 september 2004 een 47-jarige vrouw uit Brunssum aangehouden en ingesloten op verdenking van het plunderen van de bankrekening van een 73-jarige vrouw uit Landgraaf, waarbij ze als thuishulp werkzaamheden verrichtte. Hierdoor is de bejaarde benadeelde enkele tienduizenden euros armer geworden.

De thuishelpster bouwde in de loop der tijd een zodanige vertrouwensband op met de benadeelde, wat zelfs zover ging dat ze alle geldhandelingen mocht verrichten. Het misbruik van dit vertrouwen kwam een tijdje geleden aan het licht toen de bouwvereniging een betalingsachterstand van de huur meldde en de bank hierover werd benaderd. Toen bleek dat de bankrekening geplunderd was en dat de thuishulp daarvoor verantwoordelijk was. Inmiddels is gebleken dat de verdachte eerder dit jaar ook al eens is aangehouden voor hetzelfde feit bij een andere bejaarde. Hier bleek de financiële schade voor het slachtoffer maar liefst 60.000. Verder weet de politie dat de verdachte haar thuishulpdiensten per advertentie aanbood, waardoor het niet onwaarschijnlijk is dat er nog meer mensen het slachtoffer zijn geworden van haar praktijken. Als dat zo is dan kunnen zij hierover contact opnemen met de politie van Landgraaf via telefoonnummer 0900-8844.

Deze gevallen staan niet op zich. Het komt regelmatig voor dat bejaarden op de hierboven omschreven manier hun geld kwijtraken. De politie raadt met name bejaarden dan ook aan zeer alert te zijn bij het aanwerven van (huishoudelijke)hulp via bijvoorbeeld dagbladadvertenties en zeer zorgvuldig om te gaan met het uitbesteden van financiële handelingen aan deze personen.