Provincie Flevoland




Verkeershinder Marknesserweg (N331)

In opdracht van de provincie Flevoland wordt van 30 augustus tot 8 oktober 2004 onderhoud uitgevoerd aan de brug over de
Luttelgeestervaart in de Marknesserweg (N331). Hiervan ondervinden zowel het wegverkeer als het brom-/fietsverkeer hinder.

Gedurende de werkzaamheden is er voor het wegverkeer slechts één rijstrook beschikbaar. Dit verkeer zal daarom door middel van een verkeersregelinstallatie over de brug worden geleid. Het verkeer dient hierdoor met enige wachttijd rekening te houden. De hinder voor het brom-/fietsverkeer beperkt zich tot een zeer smalle rijbaan op de brug gedurende de uitvoering van de werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten: het vervangen van het asfalt op het brugdek en fietspad, het vervangen van de voegconstructies en het conserveren van de leuningen en betonoppervlakken. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd.

In fase 1 worden werkzaamheden uitgevoerd ter plaatse van de rijbaan voor het wegverkeer. Het wegverkeer zal in deze fase over het fietspad worden geleid. Om de veiligheid van het fietsverkeer te kunnen waarborgen dient dit verkeer te worden gescheiden van het wegverkeer. Hiertoe wordt op het fietspad een fysieke afscheiding geplaatst.

In fase 2 zullen de werkzaamheden zich verplaatsen naar het fietspad, waarbij het fietsverkeer over de rijbaan voor het wegverkeer wordt geleid. Ook hier wordt omwille van de verkeersveiligheid van het fietsverkeer een fysieke afscheiding op de rijbaan geplaatst.