EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

06-09-2004 - Bedrijfsleven inventariseert schade knip N254

N254

Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO hebben tijdens een bijeenkomst met het Zeeuwse bedrijfsleven een inventarisatie gemaakt van de schade bij een mogelijke knip in de Nieuwe Rijksweg (N254). De Provincie Zeeland besluit in september of een knip in deze weg wordt aangebracht om het sluipverkeer tussen de A58 en de Deltaweg te ontmoedigen. TLN en EVO hebben de provincie in april al laten weten dat de voorgestelde maatregel de bereikbaarheid van het bedrijventerrein Eindewege ernstig zal schaden.

Uit de inventarisatie is gebleken dat de directe economische schade voor de bedrijven op Eindeweg per jaar ruim 200.000 euro zal bedragen. Daarnaast zullen de toeleveranciers jaarlijks een schade ondervinden van ruim 50.000 euro. Deze laatste kosten zullen waarschijnlijk geheel of gedeeltelijk worden doorberekend aan de bedrijven op Eindewege.

Naast de directe economische schade pakt de maatschappelijke schade, veroorzaakt door de maatregel, vermoedelijk nog veel hoger uit voor de bedrijven op Eindewege. Zo daalt de waarde van de bedrijven, omdat een belangrijke vestigingsvoorwaarde als bereikbaarheid verslechtert. Ook vrezen bedrijven een deel van hun klanten te verliezen door de slechtere bereikbaarheid. Dit zou de werkgelegenheid niet ten goede komen.

Nu de schade inzichtelijk is gemaakt, gaan TLN en EVO ervan uit dat Gedeputeerde Staten een beslissing nemen, waarbij de economische en maatschappelijke schade voor bedrijven op bedrijventerrein Eindewege wordt beperkt.