Politie Amsterdam-Amstelland

Autokraker gearresteerd Oostoever
6-9-2004. In de nacht van zaterdag op zondag arresteerden agenten op de Oostoever een 21-jarige man op verdenking van een auto-inbraak.

Een politieman in burger ontdekte rond twee uur twee personen bij een auto, waarvan een ruit was ingeslagen. In de auto bevond zich een 21-jarige man, een tweede verdachte stond op de uitkijk. Toen ollega's van de politieman arriveerden gingen de daders ervandoor.

De 21-jarige man werd in de omgeving gearresteerd. De voorstoel van de opengebroken auto was losgedraaid, terwijl de achterbank was verwijderd. Deze werd in de omgeving aangetroffen. Gewapende overval op woning
6-9-2004. Zondagmiddag rond vijf uur overvielen vier gewapende en gemaskerde mannen samen met een vrouw een woning in de Charlotte Bröntestraat.

De vrouw belde aan waarna de vier mannen een toevallig aanwezige 23-jarige vriend van de bewoner overrompelden en vastbonden. De overvallers doorzochten de woning en maakten een gsm en diverse persoonlijke spullen buit. Daarna gingen ze er vandoor.