Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 september 2004

Aanhoudingen na overvallen

Drie personen aangehouden die mogelijk afgelopen weekend meerdere overvallen hebben gepleegd

Enschede / Haaksbergen

Maandagmorgen 6 september om ongeveer 01.50 uur werd gemeld dat op Horstlindelaan in Enschede een man was overvallen. Bleek dat een 22 jr. Enschedeer vanuit het centrum op weg naar huis over de Horstlindelaan fietste en daar door drie inzittenden van een grijze auto was overvallen. Door een van de drie inzittenden was hem een pistool tegen het hoofd gedrukt en moest hij zijn geld afgeven. Hierbij is hem 5 euro en een gsm afhandig gemaakt. De overvallers waren daarop weggereden. Het kenteken van de auto was genoteerd en het bleek te gaan om een grijze Ford Fiesta, die sinds 31 augustus jl. was ontvreemd vanaf de Paul Krugerstraat in Enschede. Direct werd een onderzoek gestart naar auto en inzittenden. Omstreeks 02.45 uur werd de auto met de drie inzittenden door surveillerende politiemensen gesignaleerd op de Gronausestraat in Enschede ter hoogte van het Wooldrikspark. Een achtervolging werd ingezet en op de Oostveenweg werd de auto door de bestuurder aan de kant gezet en renden de drie inzittenden weg. In de omgeving konden alledrie door ter plaatse gekomen politiemensen worden aangehouden. Zij, Enschedeers van 15, 16 en 19 jr. werden overgebracht naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten. Aan het bureau werd in een eerste onderzoek duidelijk dat deze drie mogelijk verantwoordelijk zijn geweest voor meerdere gewapende overvallen van het afgelopen weekend. Zo worden ze verdacht van twee overvallen waarover reeds is bericht. Het gaat hierbij om de overval op een 18 jr. Enschedese jongen op zondagmorgen de 5e september om ongeveer 02.00 uur aan de Gronausestraat in Enschede en een op een 15 jr. jongen uit Haaksbergen diezelfde nacht omstreeks 02.30 uur op de Buurserstraat in zijn woonplaats. Bovendien zijn ze mogelijk verantwoordelijk voor een tweetal overvallen die zondagavond cq maandagmorgen werden gepleegd voor ze werden aangehouden. Zondagavond de 5e september werd om ongeveer 21.50 uur op het Schuttersveld een 18 jr. Enschedese pizzakoerier overvallen. Onder bedreiging van een pistool werd hij van geld en gsm beroofd. Maandagmorgen de 6e september werden twee Enschedese jongens van 18 jr. bij het Station Drienerlo aan het Forum in Enschede overvallen Zij waren op de fiets op weg naar huis en werden ook door drie jongens tegengehouden. Geld en hun gsm werden daarop onder bedreiging van een vuurwapen afgenomen. Onderzoek zal verder duidelijk moeten maken of de drie aangehouden personen voor al deze overvallen verantwoordelijk zijn geweest. Alledrie de aangehouden personen zijn in de loop van maandag de 6e september in verzekering gesteld. (04-110646 / 04-110634 / 04-110615 / 04-109917 / 04-109929)

Fietser van portemonnee beroofd

Bromfietsbestuurder pakt portemonnee uit achterzak fietser

Enschede

Zondagavond 5 september fietste een 68 jr. Enschedeer samen met zijn zwager over het fietspad van de Weerseloseweg in Enschede, in de richting van het centrum. Hierbij werden ze ingehaald door een bromfietsbestuurder die tussen hen door reed en daarbij kans zag de portemonnee van de 68 jr. uit diens achterzak te pakken. De 68 jr. kwam daarbij ten val en moest zich aan zijn verwondingen in het ziekenhuis laten behandelen. Over de bromfietsbestuurder kon door slachtoffer en zwager niet meer worden verteld. Wellicht zijn er getuigen van het voorval die mogelijk de politie iets meer over deze bromfietsbestuurder kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met meld misdaad anoniem 0800-7000. (04-110543)

Aanhouding poging moord cq doodslag

Jongen van 16 poogt ex-vriendin van 15 te doden en wordt aangehouden

Enschede

Zondagmiddag 5 september om ongeveer 15.30 uur wordt gemeld dat bij een woning aan de Stevenfennestraat in Enschede moeilijkheden waren. Ter plaatse bleek dat een 15 jr. Enschedese, die op dit adres bij haar stiefouders op bezoek was, door haar ex-vriendje van 16, ook uit Enschede, was bedreigd en mishandeld. Hij had gepoogd haar de keel dicht te drukken en had haar daarbij met een mes bedreigd. Doordat haar stiefvader in kon grijpen is mogelijk erger voorkomen. Tijdens de worsteling is de 15 jr. door een ruit van de woning van de buren gevallen. Hierna is de 16 jr. ervandoor gegaan. Na overleg gaf de officier van justitie toestemming voor de aanhouding en werd een onderzoek gestart. Omstreeks 18.45 uur werd gemeld dat er aan de Stevenfennestraat een auto stond waar de 16 jr. mogelijk in zou zitten. Ter plaatse werd de auto aangetroffen met liggend achter de voorstoelen de 16 jr. die zich trachtte te verstoppen. Hij werd uit de auto gehaald en aangehouden. In de loop van de avond is hij ter zake poging tot moord cq doodslag in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. (04-110495)

Clubgebouw uitgebrand

Voormalig clubgebouw van ter ziele gegane vv Dolphia, afgebrand

Enschede

Zondagavond 5 september om ongeveer 22.45 uur werd gemeld dat het voormalige clubgebouw van de voetvalvereniging Dolphia aan de Louis Bothastraat in Enschede, in de brand stond. Brandweer heeft getracht te blussen maar kon niet voorkomen dat het gebouwtje geheel afbrandde. (04-110621)

Aanrijding letsel, onder invloed en 10 dagen tegoed

Bromfietser veroorzaakt aanrijding, is onder invloed en mocht nog 10 dagen zitten

Hengelo

Een 41 jr. bromfietsbestuurder uit Hengelo reed zondagmiddag 5 oktober om ongeveer 14.20 uur vanaf een uitrit de Castorweg in Hengelo op en gaf daarbij geen voorrang aan een 42 jr. automobilist uit Hengelo. Licht letsel aan de hand van de 41 jr. was het gevolg waarvoor hij door de politiemensen naar de poli van het ziekenhuis is gebracht. Alcoholgebruik bleek en hiervoor is door een gemeentearts een bloedproef op het ziekenhuis afgenomen. Na behandeling mocht hij het ziekenhuis verlaten maar omdat hij nog een boet van 612 euro of 10 dagen zitten had openstaan en hij niet wilde betalen, is hij aan het bureau voor deze 10 dagen opgesloten. (04-110489)

Veel auto's bekrast

Mogelijk ruim 25 auto's bekrast in dezelfde buurt

Delden

Zondagmorgen 5 september werd duidelijk dar er in een en dezelfde buurt in Delden, in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 september een groot aantal geparkeerde auto's waren bekrast. Om hoeveel gevallen het gaat is nog niet exact duidelijk, maar in de loop van maandag de 6e zal dit duidelijker worden wanneer de meeste gedupeerden aangifte hebben gedaan. Waarschijnlijk gaat het om ruim 25 gevallen waarvan de meeste auto's geparkeerd stonden aan het Rauwland, Dalkruis en Speenkruid in Delden. In alle gevallen is een zijkant dan wel kofferdeksel van de auto met een scherp voorwerp mogelijk in het voorbij lopen dan wel fietsen bekrast. Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen van deze ergerlijke vernielingen. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met meld misdaad anoniem 0800-7000. (04-110447)

Aanrijding letsel, onder invloed

Motorrijder om onbekende reden onderuit en verkeert onder invloed

Vroomshoop

Zondagmiddag 5 september om ongeveer 16.55 uur ging een 33 jr. motorrijder uit Vroomshoop om nog onduidelijke reden op de Tonnendijk in zijn woonplaats onderuit. Met onbekend letsel werd hij door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo waar hij werd opgenomen en nog diezelfde avond is georeerd. Wel bleek dat hij behoorlijk aan bachus had geofferd. Door een gemeentearts is daarom in het ziekenhuis een bloedproef van de 33 jr. afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. (04-110540)

Aanrijding letsel, onder invloed

Automobiliste rijdt achterop twee ander auto's en is onder invloed

Almelo

Zondagavond 5 september om ongeveer 20.40 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Bleskolksingel / van Rechteren Limpurgsingel / Stins in Almelo. Bleek dat een 33 jr. automobilist uit Oldenzaal komend vanuit de richting Vriezenveen, achterop twee auto's van een 54 jr. Enschedeer en een 46 jr. Hengelose was gereden die voor het rode stoplicht stonden te wachten. De 33 jr. werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Alcoholgebruik bleek en ook voor deze meneer is de gemeentearts naar het ziekenhuis geweest om een bloedproef af te nemen. Het rijbewijs van de 33 jr. is ingevorderd. (04-110578)

Camper gestolen

Getuige ziet dat twee mannen een geparkeerde camper stelen

Rijssen

Maandagmorgen 6 september omstreeks 03.50 uur geeft een getuige door dat op dat moment een witte camper die geparkeerd staat aan de van Broekhuizenstraat in Rijssen wordt gestolen. De getuige had gezien dat twee mannen bij de camper bezig waren en deze hadden meegenomen en via de Berkenlaan waren weggereden. Het gaat hierbij om een witte Renault Traffic Camper met het kenteken YR-95-XN. De 66 jr. uit Rijssen afkomstige eigenaar heeft aangifte gedaan. (04-110653)

Aanhouding na steekpartij

Man aangehouden die om nog onduidelijke reden andere man met mes heeft5 gestoken

Almelo

Zondagmiddag 5 september rond de klok van 17.45 uur wordt gemeld dat er een vechtpartij gaande is op de Hulstraat in Almelo. Wat zich ter plaatse heeft afgespeeld is nog onduidelijk en verder onderzoek zal dit moeten uitwijzen. Wel is bekend geworden dat een 44 jr. Almeloër door een 40 jr. plaatsgenoot met een mes is gestoken in zijn buikstreek. Het slachtoffer is na het steken op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan, maar hij wilde na behandeling niet blijven Op het politiebureau werd hij later weer onwel en is hij weer door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij is opgenomen. Of hij aangifte doet is ook nog niet zeker. Wel is in de loop van de avond een 40 jr. Almeloer aangehouden die ervan wordt verdacht de 44 jr. te hebben gestoken. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (04-110533)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --