Politie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN NOORD-WEST VELUWE 5 OP 6 SEPTEMBER 04

Harderwijk
Rijden onder invloed
Havendam
5 september omstreeks 12.05 uur
De politie controleerde een 45-jarige inwoner uit Harderwijk die op zijn scooter over de Havendam reed. De man viel op door zijn rijgedrag. Bij controle bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Op het bureau blies hij 615 ug/l, wat neerkomt op 1,4 promil. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Harderwijk
Diefstal bromfiets met geweld
Weiburglaan
5 september rond 16.45 uur
Een 17-jarige inwoner uit Hierden deed aangifte van diefstal van zijn bromfiets, een zwarte Yamaha Aerox met kenteken ZJB-509. De jongen werd klemgereden op de Weiburglaan door twee nog onbekende jongens op een scooter. Eén van die jongens duwde hem met kracht van z'n scooter af en ging er vervolgens op de scooter vandoor. Bij de daders gaat het om twee jongens van rond de 18 of 18 jaar oud. Beiden droegen donkerkleurige kleding en één van hen had een getinte huidskleur.

'T Loo
Bovenheigraaf
Sportlaan
Op de Sportlaan werd 5 september een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. De meeste automobilisten bleken zich goed aan de snelheid te houden. Eén bestuurder werd bekeurd, hij reed 77 km/uur waar 50 is toegestaan. Daarnaast werden twee boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel.

Putten
Projectcontrole
Om de overlast van kleine vernielingen in Putten te bestrijden heeft de politie dit weekend samen met de gemeente controles uitgevoerd en toezicht gehouden op naleving van de horecaregels en het gedrag van horecabezoekers op straat. Bij drie horeca-inrichtingen was de muziek die binnen gedraaid werd, buiten zo goed te horen dat daarmee de geldende geluidsnorm werd overschreden. De eigenaar van één horeca-inrichting hield zich niet aan de sluitingstijd en twee eigenaren overschreden de openingstijden van hun terras. Tegen deze overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Putten heeft al geruime tijd last van kleine vernielingen, vermoedelijk gepleegd door bezoekers die de uitgaansgelegenheden verlaten. Omstreeks 02.00 uur werd gezien dat jongelui in de bloembakken in de Achterstraat sprongen om op die wijze zoveel mogelijk bloemen te vernielen. Al springend trapten en schopten zij een flinke hoeveelheid plantjes uit de bloembakken. Eén van deze vernielers kon worden aangehouden. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij zal de rekening gepresenteerd krijgen van deze vernielingen.

Einde persbericht
Brandt Keegstra
055 - 548 60 54


---- --