Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Zevende nationale titel voor Riny Rutjens

06/09/2004

Deurne, 6 september 2004
Regerend Wereldkampioen tweespannen Riny Rutjens heeft tijdens de menwedstrijd in Deurne voor de zevende maal beslag gelegd op de nationale titel in zijn rubriek. Mieke van Tergouw moest ietwat teleurgesteld genoegen nemen met de tweede plaats, het verschil tussen de menster uit Beekbergen en Rutjens bedroeg slechts 0,13 strafpunten. Henk Garrits won niet alleen de Teyu Cuare Cup, maar ging tevens met het brons naar huis. Titelverdediger Jan Baas moest in de marathon helaas opgeven nadat een van zijn paarden in het hoefijzer was gaan staan.

De terreinen van het Hippisch Centrum in Deurne waren evenals in 2001 gastheer van het Nederlands Kampioenschap tweespannen. Het prachtige weer, op zondag tijdens de marathon misschien zelfs een beetje te warm, en een prima organisatie zorgden voor een goede wedstrijd, ondanks de kritiek van vele menners op de zware vijf-trajecten marathon. Rutjens won met zijn WK-span Nike en Quito de dressuur, voor Mieke van Tergouw, die Champ (v. Farrington) en Mike (v. Dutchboy) had ingespannen. In de vaardigheid wist de mede-organisator van de internationale menwedstrijd in Beekbergen als enige in haar rubriek foutloos te blijven, waardoor ze na twee onderdelen nipt aan de leiding stond in het klassement.
Rutjens begon voorzichtig aan zijn marathon nadat hij tot ontdekking was gekomen dat zijn remklauw kapot was. Gelukkig kon het euvel in de tweede rust gedeeltelijk verholpen worden. Rutjens was in de hindernissen nét ietsje sneller dan Van Tergouw, waardoor zij met het zilver genoegen moest nemen. De overwinning in de marathon werd voor de vijfde maal dit seizoen opgeëist door Harry Verstappen. Met de KWPN gefokte bruinbonten Olivier (v. Zakerno) en Roelanda (v. Marco) reed Verstappen zeer vloeiend en vlot, wat resulteerde in de beste tijd in zes van de zeven hindernissen. De menner uit Eersel eindigde op een nette vijfde plaats in het Nederlands Kampioenschap. Volledige uitslagen vindt u op:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2004/NED/DEURNE