Ingezonden persbericht


Persbericht

3COM ANNONCEERT BLAUWDRUK VOOR WIRELESS SWITCHING

Netwerkspecialist kondigt nieuwe wireless switch-oplossingen en samenwerking met Trapeze Networks aan

Maarssen, 6 september 2004 - 3Com Corporation (Nasdaq: COMS) heeft een blauwdruk aangekondigd voor zijn nieuwe wireless switch-oplossingen, die de komende maanden op de markt zullen komen. Met de blauwdruk wil 3Com zijn zakelijke klanten inzicht geven in de beschikbare opties die er zijn bij de bouw van geconvergeerde netwerken. Daarnaast heeft 3Com in Trapeze Networks een partner gevonden om de introductie van wireless switches te versnellen.

"Zakelijke draadloze LAN-systemen moeten geïntegreerd worden met het bedrade netwerk om de operationele kosten laag te houden", zegt Abner Germanow, enterprise networking research manager bij IDC. "CIO's en IT-managers komen daarbij voor technische vragen te staan, zoals hoe draadloze LAN-systemen in hun beveiligingsprotocollen en configuratieroutines passen. Daarnaast wordt hun bedrijfsvoering complexer, omdat ze te maken krijgen met meerdere leveranciers voor diverse componenten van hun netwerk."

Trapeze Networks
Om bepaalde essentiële componenten van de wireless switch-productlijn sneller op de markt te kunnen brengen, werkt 3Com samen met Trapeze Networks, een leverancier van enterprise draadloze LAN-systemen. Als onderdeel van de samenwerking gaat 3Com ook de hard- en software voor draadloze netwerken van Trapeze benutten. In de volgende fase van de samenwerking zal 3Com samen met Trapeze wireless switching-functionaliteit integreren in de LAN-producten van 3Com.

"Het uitbreiden van 3Com's aanwezigheid naar nieuwe segmenten van de zakelijke markt door samenwerkingsverbanden is een fundamenteel onderdeel van onze strategie", zegt Anik Bose, vice president corporate business development bij 3Com. "Onze overeenkomst met Trapeze Networks is een voorbeeld van deze strategie en breidt ons aanbod aan zakelijke draadloze producten verder uit. Door deze samenwerking kunnen we onze voorsprong in schaalbaarheid en functionaliteit van onze draadloze oplossingen uitbreiden naar alle segmenten van de zakelijke markt."

Convergence, compatibility, comprehensiveness
De wireless switch-blauwdruk is gebaseerd op drie aandachtsgebieden:

Convergence
3Com brengt al zijn draadloze, beveiligings-, spraak-, switching- en Power over Ethernet-technologie samen om zo een nieuw convergent netwerk te bouwen. De voordelen voor de klant zijn efficiëntere beheerfuncties, minder complexiteit en de mogelijkheid om zakelijke toepassingen tegelijk via draadloze en bedrade netwerken te kunnen gebruiken.

Compatibility
Als voorvechter van open standaarden wil 3Com zijn wireless switches makkelijk laten integreren met andere 3Com® producten, maar ook met netwerkapparatuur van andere leveranciers. Voor de klant betekent dat niet alleen meer flexibiliteit bij de keuze van netwerkcomponenten, maar ook een manier om de Total Cost of Ownership (TCO) van het netwerk te verlagen.

Comprehensiveness
3Com streeft ernaar om netwerk-totaaloplossingen aan te bieden, waarmee bedrijven van alle groottes complete netwerken kunnen bouwen die bedrade, draadloze, beveiligings- en spraaktoepassingen ondersteunen. Klanten profiteren hiervan doordat ze voor hun al hun netwerkbehoeften bij één leverancier terecht kunnen.

Nieuwe oplossingen
3Com heeft reeds een breed aanbod aan draadloze producten, waaronder 802.11a/b/g access points en draadloze PC-kaarten, alsmede Power over Ethernet (PoE)-technologie. Binnenkort komt daar een technologie bij waarmee IT-managers centraal profielen kunnen aanmaken voor draadloze gebruikers en gebruikersgroepen, en daarbij beveiligingsregels kunnen opstellen.

Daarnaast komt 3Com binnenkort met een wireless switch controller die samenwerkt met 3Com's PoE product, de SuperStackÓ 3 Switch 4400PWR. De controller wordt uitgebracht in twee varianten, één voor het MKB en middelgrote bedrijven, en een zwaardere uitvoering voor enterprises. Aangezien de wireless switch een deel van de intelligentie van de acces point overneemt, is 3Com tevens van plan om een reeks goedkopere access points te gaan leveren.

Verder brengt 3Com managementsoftware uit om de nieuwe hardware te beheren, alsmede nieuwe professionele diensten om de wireless switch-producten te ondersteunen. Die diensten omvatten planning, installatie, integratie en onderhoud. Met de nieuwe wireless switch-oplossingen krijgen klanten meer controle over hun netwerk, met daarbij de mogelijkheid om in de toekomst voice over wireless LAN (VoWLAN) te ondersteunen.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Trapeze Networks
Trapeze Networks levert zakelijke applicaties en diensten aan de mobiele enterprise-markt. Het draadloze LAN Mobility System van Trapeze verbetert de productiviteit, nieuwe efficiëntie en versnelt de business response-tijd door het leveren van veilige mobiele toepassingen voor gebruikers, geavanceerde diensten voor zowel gebruikers als IT. Ook biedt Trapeze de laagste cost of ownership van alle WLAN-infrastructuur aanbieders. Trapeze was de winnaar van 7 verschillende branche-awards als erkenning voor hun producten en technologische kracht. Trapeze is opgericht in maart 2002, en heeft tot op heden 50 miljoen dollar geworven in ondernemingsfondsen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Pleasanton, California, U.S.A. Voor meer informatie, kijk op www.trapezenetworks.com.

Over 3Com
3Com is leverancier van innovatieve, praktische en hoogwaardige spraak- en datanetwerkproducten, -diensten en -oplossingen voor bedrijven en overheidsorganisaties, ongeacht hun omvang. Kijk voor meer informatie op www.3com.nl, www.3com.com of de perswebsite www.3com.com/pressbox.

3Com, SuperStack en het 3Com logo zijn geregistreerde handelsmerken.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com