Provincie Zuid-Holland

Provincie draagt 10.000 euro bij aan collectief transport

De provincie Zuid-Holland heeft de Boskoopse veiling ¤10.000 toegezegd om collectief transport te verzorgen. De veiling had om dat bedrag gevraagd omdat de Hefbrug in Boskoop lange tijd gestremd is vanwege onderhoudswerkzaamheden. Met het collectief transport wil de veiling de overlast voor de kwekers tot een minimum helpen beperken. De veiling en transportbedrijf RWS stellen beide een depot beschikbaar waar de kwekers hun planten kunnen aanleveren. Van daaruit verzorgt de RWS het transport naar de kopers aan de overzijde van de brug.

Toch is de stremming van de hefbrug niet het zwaarst wegende argument om de subsidie toe te kennen. De overweging het transport, ook na de onderhoudsperiode van de hefbrug, gezamenlijk te laten plaats vinden, scoorde hoger in de ogen van de provincieleiding. "De economische, verkeerstechnische en milieu voordelen die hiermee te behalen zijn vonden wij voldoende belangrijk om het subsidie te verlenen", aldus gedeputeerde mobiliteit Marnix Norder. Het gaat om een startsubsidie, zonder de bijdrage had het transport niet van de grond kunnen komen.

Er was wat kritiek op de planning van de werkzaamheden zo aan het begin van het seizoen. De provincie blijft van mening dat de werkzaamheden aan de hefbrug goed gepland zijn.Teneersteomdatdegemeentewegwerkzaamhedenbijdebrugwildeuitvoeren.Wehebbentoengezochtnaareendatumwaaropbeideaannemershetwerkkondenuitvoerenwaardoordeboelmaar&eacute Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22.