Ingezonden persbericht


Nieuwe opleiding maakt ontwikkelaars vertrouwd met FileMaker 7 Certificaat waarborgt deskundigheid FileMaker 7-ontwikkelaars

Utrecht, 6 september 2004 ­ FileMaker begint een nieuw opleidingsprogramma voor FileMaker 7-ontwikkelaars, met als doel de meer dan 60.000 wereldwijde ontwikkelaars vertrouwd te maken met de nieuwe mogelijkheden die FileMaker 7 biedt. Deelnemers die de opleiding met goed gevolg afronden, ontvangen een FileMaker 7-ontwikkelaarscertificaat dat klanten garandeert dat hun ontwikkelaar terzake kundig is en het maximale uit hun investering in FileMaker-software haalt.

"Duizenden professionele ontwikkelaars maken FileMaker-oplossingen waarin bedrijven informatie verzamelen en die beheren en delen", zegt Dominique Goupil, bestuursvoorzitter van FileMaker. Het FileMaker-certificaat onderstreept de toegevoegde waarde die de ontwikkelaar biedt. Het certificaat betekent tevens erkenning voor de eerder opgebouwde deskundigheid van een ontwikkelaar."

Het examen
Het examen toetst kandidaten op de basiskennis die vereist is om FileMaker 7-oplossingen te ontwikkelen en omvat de gehele FileMaker 7-productreeks: FileMaker Pro 7, FileMaker Developer 7, FileMaker Mobile 7, FileMaker Server 7 en FileMaker Server 7 Advanced.

Het examen wordt afgenomen op de Prometric-website (www.prometric.com). Kandidaten kunnen hun examen zelf roosteren op http://2test.com. Het examen kan naast het Nederlands in zes andere talen worden gedaan, te weten Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Zweeds. Meer informatie biedt www.filemaker.com/certification.

De opleiding
Ter voorbereiding op het examen, biedt FileMaker ontwikkelaars de uitgebreide FileMaker- opleiding aan, FileMaker Professional Training Series II, hoewel deze niet vereist is. Deze opleiding bestaat uit dertien onderdelen met demonstraties en oefeningen, en omvat meer dan 450 bladzijde met technische informatie. Meer informatie biedt www.filemaker.com/professionaltraining.

PublieksWerk / FileMaker 1/2

Web-bibliotheek
Behalve met opleidingen, verschaft FileMaker meer informatie over FileMaker 7 met de documentatie in de web-bibliotheken www.filemaker.nl/upgrade/techbriefs.html en www.filemaker.com/support/techinfo.html.

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten, gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en ander informatie. De veelbekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl.

Meer informatie en testversies:
FileMaker Benelux PublieksWerk Ive Defaix Marije Verdouw ive@smp.nl marije@publiekswerk.nl t: (030) 241 33 23 t: (020) 486 21 39

PublieksWerk / FileMaker 2/2


---- --