Ingezonden persbericht


FileMaker Pro passeert 10 miljoen!

Utrecht, 6 september 2004 ­ FileMaker heeft het tienmiljoenste exemplaar van haar databasesoftware FileMaker Pro verkocht. FileMaker is in april 1984 als een van de eerste databasesoftware voor desktops op de markt gebracht. Sindsdien heeft het product zich ontwikkeld tot een van de meest gebruikte werkgroepdatabases voor zowel het Windows- als het Mac-platform. In Nederland wordt FileMaker door bedrijven als 3VO, Endemol, Ten Hagen & Stam, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Arbo Unie ingezet.

"Twintig jaar geleden introduceerde FileMaker de enige echt gebruiksvriendelijke databasesoftware. Dat is tot vandaag de dag de reden voor de populariteit van het product", zegt Dominique Goupil, president van FileMaker. "Inmiddels is FileMaker een volwaardige relationele database. Kenniswerkers en ontwikkelaars zijn enthousiast over de kenmerken van FileMaker Pro, waarmee zowel technische als niet technische gebruikers eenvoudig databaseoplossingen voor kritieke bedrijfsprocessen kunnen ontwikkelen."

Inmiddels is in maart 2004 de nieuwste FileMaker Pro-versie (7) beschikbaar gekomen. Andere leden van de FileMaker 7-productfamilie zijn FileMaker Server, FileMaker Server 7 Advanced, FileMaker Developer, FileMaker Mobile en kant-en-klare FileMaker-toepassingen. Meer dan vijfhonderd partners hebben hun standaard toepassingen in FileMaker ontwikkeld.

Foto: Dominique Goupil, president van FileMaker
(http://www.filemaker.com/company/bio_goupil.htm)

PublieksWerk / FileMaker 1/2

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten, gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en ander informatie. De veelbekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl.

Meer informatie en testversies:
FileMaker Benelux PublieksWerk Ive Defaix Marije Verdouw ive@smp.nl marije@publiekswerk.nl t: (030) 241 33 23 t: (020) 486 21 39

PublieksWerk / FileMaker 2/2


---- --