Gemeente Franekeradeel


Rectificatie

Vorige week is bij de verleende reguliere bouwvergunningen eerste fase abusievelijk vermeld dat bouwvergunning is verleend voor het veranderen van een kantoor tot museum op het perceel Voorstraat 35 te Franeker. Dit is echter niet het geval. De mogelijkheid om een bezwaarschrift in te dienen is dan ook niet aanwezig.

Ontwerp Windmolenbeleid 2004

Omdat het nu geldende windmolenbeleid niet meer actueel is, hebben burgemeester en wethouders een Ontwerp Windmolenbeleid 2004 opgesteld. Het belangrijkste uitgangspunt van het nieuwe gemeentelijke windmolenbeleid is het verbeteren van het ruimtelijke beeld in het buitengebied en op de bedrijventerreinen in onze gemeente door het saneren van solitaire molens en hiervoor aan de eigenaren de mogelijkheid te bieden hun molen in een opschalingcluster op te schalen.

Voor het totstandkomen van een goed ruimtelijke beeld stellen burgemeester en wethouders voor uiteindelijk te volstaan met 1 windpark in onze gemeente, waarin alle molens zijn opgenomen. Dit eindplaatje kan stapsgewijs bereikt worden.

Het Ontwerp Windmolenbeleid 2004 ligt met ingang van 2 september 2004 t/m 30 september 2004 tijdens kantooruren ter inzage op het gemeentehuis van de Gemeente Franekeradeel, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Nieuwe Werken, Harlingerweg 18 te Franeker. Tijdens deze periode is het mogelijk reacties op het plan in te dienen.

Uw schriftelijke reactie kunt u richten aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw L.J. Polderman-Visser, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Nieuwe Werken, telefoon 0517-380460.

Franeker, 1 september 2004.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.