Politie Drenthe

Politie Drenthe zoekt vrijwilligers

Assen 06-09-2004 - Ons korps wil het aantal vrijwilligers graag uitbreiden. Momenteel zijn er ruim zestig vrijwilligers in dienst van Politie Drenthe. We willen dat aantal de komende jaren graag verdubbelen.

Surveillant taken
Vrijwilligers worden in Drenthe in uniform ingezet voor eenvoudige politietaken ter ondersteuning van de reguliere politie. Te denken valt aan grootschalige evenementen en grote verkeerscontroles, maar ook aan toezicht op markten en in drukke winkelcentra. Zij zijn bewapend met handboeien, wapenstok en pepperspray en beschikken niet over het pistool. Ze kunnen daarom alleen worden ingezet voor surveillanttaken.

Wie kan politievrijwilliger worden?
Je kunt vrijwilliger worden als je de Nederlandse nationaliteit bezit, minimaal 18 jaar en maximaal 48 jaar bent en van onbesproken gedrag. Het spreekt voor zich dat je voor een uniformfunctie bij de politie gezond moet zijn en over een goede conditie beschikt. Of dat zo is, wijst de selectieprocedure uit.

Selectie
De selectie vindt op dezelfde manier plaats als die van de beroepscollega's.
Een psychologische test, een taaltoets, een sporttest, een medische keuring en een antecedentenonderzoek maken onderdeel uit van de selectie. De selectieprocedure duurt ongeveer een half jaar.

Opleiding
De opleiding wordt gedurende ongeveer drie jaar tijdens de avonduren gegeven in het Politie Opleiding en Training Centrum in Zuidlaren (P.O.T.C.). Na afronding van de opleiding worden vrijwilligers geplaatst in een van de drie districten, bij voorkeur in het district waar de vrijwilliger woonachtig is. In april 2004 is er een nieuwe opleiding gestart. De eerstvolgende opleiding begint in het voorjaar van 2005.

Meer informatie
Wanneer jezelf of iemand in uw omgeving geĂŻnteresseerd is om vrijwilligerswerk voor Politie Drenthe te doen, neem dan contact op met de afdeling Werving en Selectie. De betrokkene wordt dan op aanvraag uitgebreide informatie toegezonden, inclusief een sollicitatieformulier. Ook een persoonlijk gesprek is altijd mogelijk. Nadere informatie is ook te verkrijgen door te bellen met de Banenlijn van de politie, telefoon 0800-6096 of door te kijken op www.politie.nl

Bron: Afdeling Werving en Selectie, Politie Drenthe Telefoon: 0592 45 2453