Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


6 september 2004


Onderwerp: grote hulp bij zoekactie naar inbrekers.


De politie Epe heeft zondagmiddag belangrijke hulp van het publiek gekregen bij een zoekactie naar twee voortvluchtige inbrekers. Het duo wordt verdacht uit een woning aan de Sprengenkampweg in Vaassen onder meer een fototoestel te hebben gestolen.
Bij de zoekactie werd ook een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten ingezet en één verdachte, een 21 jarige Pool kon aan het begin van de avond in een kerstbomenperceel aan de Elspeterweg worden aangehouden.


De politie kreeg rond 14.40 uur een melding, dat de bewoners van een pand aan de Sprengenkampweg twee mannen hadden betrapt bij een inbraak in hun woning. De mannen waren direct de bosrijke omgeving ingevlucht en de bewoners alarmeerden de politie en zetten de achtervolging in. Op een gegeven moment verloren zij hen uit het oog.


Gezien de bosrijke omgeving (rand Kroondomein) werden meerdere politie-eenheden ingezet en kreeg de plaatselijke politie hulp van een heli van het KLPD, die voor toezicht in de buurt was.


Tijdens de zoektocht werd de politie regelmatig getipt door wandelaars/ fietsers die de vluchtenden hadden gezien. Dit leidde tot de aanhouding van één van de verdachten in een kerstbomenperceel. Inmiddels was ook het fototoestel van de aangeefster teruggevonden.


Naast deze inbraak worden de twee ook verdacht van de overval op de bejaarde vrouw aan de Suikerbrink. Bij deze overval, die zondagochtend vroeg plaats vond, werd de vrouw wakker van inbrekers en werd vervolgens vastgebonden aan een stang van haar bed.
De twee mannen lieten de vrouw na hun laffe daad vastgebonden op het bed achter. De vrouw werd die ochtend rond 08.30 uur aangetroffen door een buurtbewoner. De vrouw bleek licht gewond en werd ter plaatse behandeld door een huisarts.


De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte. Het gaat hierbij eveneens om een Pool, ongeveer 25 jaar met blond kort stekelig haar.


Voorval de overval op de bejaarde vrouw heeft de nodige indruk gemaakt. Naast de inzet van het Bureau Slachtofferhulp is de wijkagent betrokken bij de nazorg voor zowel de vrouw als voor buurtgenoten.


Uw informatie kunt u doorgeven via 0900- 8844.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --