Politie Zaanstreek-waterland


WORMERVEER

Geweldpleging in snackbar

De politie heeft twee 17-jarige jongemannen uit Wormerland en twee 16-jarige Wormerveerders aangehouden. Allen worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling. Vrijdagavond even na tien uur zouden zij een snackbar zijn binnengedrongen en een personeelslid hebben mishandeld. De snackbarbediende, een 17-jarige Krommenieër, wilde na zijn werk naar huis gaan maar werd door de groep jongens naar binnen geduwd en vervolgens geschopt en geslagen. De verdachten zijn ingesloten en worden verhoord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

VOLENDAM, HAVEN

Weer drugsaanhoudingen

De politie heeft drie mannen betrapt op gebruik van vermoedelijk cocaïne. Zondagavond was een 25-jarige man uit Amsterdam aan het snuiven toen agenten in burger hem betrapten en aanhielden. Het restant poeder werd ingeleverd en hij kon met een boete van E 200,= het politiebureau verlaten. Middernacht was een 28-jarige Purmerender openlijk aan het "snuiven". Bij zijn aanhouding maakte hij nogal wat drukte en wist een wikkel en een zakje pillen in het water te gooien. De wikkel met vermoedelijk cocaïne kon door de agenten nog uit het water gevist worden maar de pillen gingen naar de bodem. Hij zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden. In de vroege maandagochtend was een 35-jarige Volendammer wit poeder in zijn neus aan het doen. Hij mocht met achterlating van het restant poeder en een boete van E200,= het politiebureau weer verlaten.

10:55 06-SEP-04
PURMEREND, NIEUWSTRAAT

Man mishandeld

Een 20-jarige man uit Purmerend heeft bij de politie aangifte gedaan dat hij zondagavond tussen negen en tien uur is mishandeld door een groep van drie of meer jongens. Nadat hij tegen de grond was geslagen zou hij zijn geschopt en geslagen. Hij hield aan de mishandeling pijnlijke plekken en schaafwonden over.

12:02 05-SEP-04
ZAANDAM, BURGEMEESTER IN 'T VELDPARK

Schennispleger aangehouden

De politie heeft een 30-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden die verdacht wordt van schennis plegen in het park. De man zou aan een joggende vrouw zijn geslachtsdeel getoond hebben. Toegesnelde agenten konden aan de hand van het signalement en enig speurwerk in het park de man arresteren.

25. 05-SEP-04
ZAANDAM

Man dreigt met mes

De politie heeft een 21-jarige man en een 29-jarige vrouw, beiden uit Zaandam, aangehouden die verdacht worden van bedreiging van een 35-jarige, eveneens in Zaandam wonende, vrouw. De man zou de Zaandamse met een mes hebben bedreigd en de 29-jarige zou het mes voor de gealarmeerde politie hebben verborgen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

00:54 06-SEP-04
ZAANDAM, VEERINGSTRAAT

Bemoeial bij burenruzie aangehouden

Een 41-jarige man uit Landsmeer is door de politie aangehouden voor openbare dronkenschap. De man mengde zich in een meningsverschil dat was ontstaan over wat geluidsoverlast. Omdat de situatie vervelend werd door zijn bemoeienis en hij vermoedelijk beschonken was heeft de politie hem meegenomen en ter ontnuchtering ingesloten.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-060904

23:00-03:00 04/05-SEPT-04
VOLENDAM, KATHAMMERZEEDIJK
Negen bestuurders onder invloed
In Volendam heeft het verkeershandhavingsteam van de politie in de nacht van zaterdag op zondag negen bestuurders van de weg gehaald wegens het rijden onder invloed. Het meest gedronken had een bestuurder van een bromfiets. Hij had bijna drie keer de alcohollimiet overschreden en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook een 36-jarige automobilist uit Schoonhoven had zoveel gedronken dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt. In totaal werden 173 bestuurders gecontroleerd.

23:45-06:15 06-SEPT-04
WORMER, MERCURIUSWEG
Onder invloed
Op de Mercuriusweg in Wormer hebben agenten in de nacht van zondag op maandag een alcoholcontrole gehouden. Eén bestuurder, een 57-jarige man uit Wormer, had teveel gedronken. Hij had een alcoholgehalte van 325 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren. In totaal werden veertig bestuurders gecontroleerd.

04:00-6:30 05-SEPT-04
WESTZAAN, OVERTOOM
Drie drankrijders
Zondagochtend vroeg heeft het verkeershandhavingsteam op de Overtoom in Westzaan drie drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een 42-jarige man uit Hellevoetsluis. Hij had bijna twee keer zoveel drank op als toegestaan. De andere twee drankrijders kwamen uit Amsterdam en Utrecht. De drie kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.
De controle duurde van vier uur tot half zes en werd uitgevoerd door elf medewerkers van het verkeershandhavingsteam. In totaal werden 120 bestuurders gecontroleerd.

04-06-SEPT-04
ZAANDAM, DIVERSE LOCATIES
Drie drankrijders
In Zaandam heeft de politie afgelopen weekend drie drankrijders van de weg gehaald.
Op de Westzijde werd zaterdag rond middernacht een 24-jarige bestuurder die zonder rijbewijs reed, aangehouden. De Zaandammer had tweeeneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan. Agenten zagen de man rijden ter hoogte van de Dam in Zaandam. Omdat de bestuurder een geslotenverklaring negeerde, wilden de agenten de auto aan de kant zetten. Toen de bestuurder de politieauto in de gaten kreeg, ging hij er echter met hoge snelheid vandoor. Hij negeerde het stopteken maar bracht zijn auto na een korte achtervolging toch tot stilstand. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn auto is in beslag genomen. Verder heeft de man een boete gekregen voor het negeren van een geslotenverklaring en een stopteken. Het rijbewijs van de man was ongeldig omdat hij de EMA cursus van het CBR (educatieve maatregel alcohol en verkeer) niet betaald had. De man had de EMA-cursus verplicht moeten volgen nadat hij vorig jaar met drank op achter het stuur was betrapt.
Van een 44-jarige man uit Zaandam werd in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs ingevorderd. De politie kreeg een melding dat er op de Coentunnelweg een automobilist opvallend langzaam reed. De bestuurder reed via de Thorbeckeweg in de richting van de Wibautstraat en slaagde er in om met zijn auto door een afzetting heen te komen. Op de Harpoenierstraat werd de dronken bestuurder aangehouden. Hij had zoveel drank op dat hij niet in staat was om een blaastest af te leggen. Het alcoholgehalte was bijna drieeneenhalf keer zoveel hoog als toegestaan.


20:50-22:00 05-SEPT-04
PURMEREND, GROTENHUYSWEG/ PURMERSTEENWEG
Twee bestuurders onder invloed
Zondagavond werden in Purmerend twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Een een 48-jarige en een 33-jarige man, beide uit Purmerend, werden aangehouden omdat zij de alcohollimiet hadden overschreden. De bestuurders kregen een proces-verbaal en een rijverbod van respectievelijk één en twee uur. De alcomobilisten kunnen rekenen op een boete van minimaal 220 euro.


---- --