Provincie Overijssel

Regiotaxi Noordwest-Overijssel: "Meer kwaliteit taxivervoer"

Reizigers die gebruik maken van de Regiotaxi in Noordwest-Overijssel krijgen na 1 november meer garanties over het vertrek- of aankomsttijdstip. Er komen harde afspraken over aankomst- en vertrektijden die slechts een kwartier speling krijgen. Reizigers bepalen het tijdstip van vertrek of van aankomst. Voor dat laatste geldt een maximum van een kwartier eerder dan het gewenste tijdstip.

Deze eisen stelden de provincie Overijssel en de gemeenten Kampen, Zwartewaterland en Steenwijkerland als opdrachtgevers van de verlenging van het contract van de regiotaxi Noordwest Overijssel. Gedeputeerde Klaasen van Bereikbaarheid en Bestuur is blij met de aangekondigde kwaliteitsslag. "Dat betekent dus de provincie eist dat de kwaliteit van de regiotaxi nog met een forse sprong vooruit gaat na
1 november. Het maakt deze vorm van openbaar vervoer nog aantrekkelijker voor reizigers en staat garant voor een uitstekende bereikbaarheid." Vervoerderscombinatie DVG/TCZ gaat nu aan de slag om dit laatste te realiseren.

Per 1 september 2004 is het vervoerscontract voor de Regiotaxi Noordwest-Overijssel voor een periode van twee jaar verlengd. Dat hebben de gezamenlijke opdrachtgevers besloten. De opdrachtgevers waren het er over eens dat het vervoer in de afgelopen jaren (vanaf september 2001) naar behoren is uitgevoerd. Er kon dus met de vervoerder DVG / TCZ (de combinatie De Vier Gewesten Personenvervoer B.V. en Taxi Centrale Zwolle) gesproken worden over een verlenging.

Ook op binnengekomen klachten wordt scherper gelet. De vervoerder wordt nu nog strenger afgerekend op het aantal klachten en de aard van de klacht. Daarnaast krijgt een klant bij een gegronde klacht van ernstige aard een gratis rit aangeboden binnen het vervoersgebied.

Regiotaxi Noordwest-Overijssel is een vorm van openbaar vervoer en voor iedereen toegankelijk voor reizen tot vijf ov-zones (ongeveer 25 kilometer) vanuit Noordwest-Overijssel. Dagelijks maken ongeveer 250 reizigers gebruik van het systeem. Voor meer informatie is het inlichtingennummer 0900-8294235 beschikbaar.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

Naar de site van de regiotaxi © 2004 Provincie Overijssel