ABVAKABO FNV


Zoetermeer, 6 september 2004

CAO-acties in de sociale werkvoorziening

ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak organiseren vanaf deze week vele regionale CAO-acties in de sociale werkvoorziening onder het motto: 'Wij zijn niet gek, maar wel goed'. De werkgever (Vereniging van Nederlandse Gemeenten), VNG, heeft eind augustus jl. het ultimatum van ABVAKABO FNV en CNV Publieke Zaak voor de totstandkoming van een CAO voor de sociale werkvoorziening (91.000 werknemers) afgewezen.

De vakbonden hebben geen salarisverhoging geëist, maar wilden wel afspraken maken met de werkgever over onder meer de ziektekosten en de woon-werkvergoeding. Met de plannen van de VNG zullen werknemers in de sociale werkvoorziening er fors op achteruit gaan. Dit is voor de bonden absoluut onacceptabel.

Donderdag 9 september vindt daarom een grote CAO-actie plaats in Deventer. Die ochtend vertrekt een rivierboot, met honderden WSW'ers aan boord uit Zutphen (IJsselkade) en gaat op weg naar Deventer. Tijdens de boottocht zullen vertegenwoordigers van de bonden, de werkgever, de verantwoordelijk wethouder uit Hengelo en diverse werknemers uit de sociale werkvoorziening de actievoerende passagiers toespreken.

Het schip legt omstreeks 12.00 uur in Deventer aan en wordt verwelkomd door vele honderden WSW'ers. De actievoerders die van boord komen sluiten zich vervolgens aan bij de menigte op de kade. Daar zal de actie na een uitgebreid programma om 13.00 uur met muziek worden afgesloten.

Noot voor de pers:
Uiteraard kunt u meevaren. Voor vervoer van Deventer terug naar Zutphen kan worden gezorgd. Van te voren graag contact opnemen met één van onderstaande contactpersonen.

Wilt u meer weten over de acties in de sociale werkvoorziening kijk op: www.abvakabo.nl/wsw of op www.cnvpubliekezaak.nl of bel met:

Sandy Bosman voorlichter ABVAKABO FNV (06) 51025004 Tiny Tulner regiobestuurder ABVAKABO FNV (06) 53693454 Jan Spijk voorlichter CNV Publieke Zaak 06 512 440 30 Herman van der Wind regiobestuurder CNV Publieke Zaak 06 512 440 29


06 sep 04 16:12