Provincie Zeeland

05-09-2004 - Ontwerp Streekplanherziening Veerse Meer ter inzage

Ontwerp Streekplanherziening Veerse Meer ter inzage

Om de uitvoering van de Gebiedsvisie Rondom het Veerse Meer mogelijk te maken is een herziening van het Streekplan Zeeland 1997 noodzakelijk. Het streekplan wordt op 2 punten herzien. Bij punt 1 wordt een gedeelte van Noord-Beveland niet langer aangemerkt als gebied waar alleen agrarische ontwikkeling (geel gebied) richtinggevend is, maar als gebied waar agrarische en specifieke regionale kwaliteiten (bruin gebied) richtinggevend zijn, om de mogelijkheden voor plattelandstoerisme beter te kunnen benutten. Bij punt 2 wordt bij aanleg van landgoederen nieuwe stijl in het gebied rondom het Veerse Meer, de verplicht aan te leggen minimale omvang van 5 ha bos omgezet naar bos en natuur.

Tevens wordt een deel van de Gebiedsvisie Rondom het Veerse Meer aangemerkt als streekplanherziening; hiervoor is geen ter inzage legging/inspraakprocedure nodig.

De ontwerp streekplanherziening Veerse Meer ligt van 6 september tot 4 oktober ter inzage bij de provincie Zeeland, Directie Ruimte, Milieu en Water , Groene Woud 1 te Middelburg en bij de gemeentehuizen van de gemeenten Veere, Noord-Beveland, Goes en Middelburg.

Na afloop van de periode van ter inzage legging wordt een bijeenkomst georganiseerd waarin de Provinciale Statencommissie Ruimte van gedachten zal wisselen met de indieners van schriftelijke bedenkingen en andere belangstellenden op 20 oktober 2004, in de raadszaal van het gemeentehuis van Noord-Beveland te Wissenkerke. Aanvang 19.30 uur.

De Streekplanherziening Veerse Meer en 2e concept Gebiedsvisie Rondom het Veerse Meer zijn verkrijgbaar via het Informatiecentrum van de provincie, tel. (0118) 63 14 00; infocentrum@zeeland.nl

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
dhr. J.V.M.R. Vaessen (tel: 0118-631901) en mw. M.A.S. Ekkebus (tel: 0118-631732).

5 september 2004, B. van Klinken, nr. 79/04