Wageningen Universiteit

http://www.wau.nl/pers/04/074wur.html

Persbericht Wageningen UR, nr. 074, 6 september 2004

Deskundigen van Harvard en Wageningen UR starten Europees seminar in Food- & Agribusiness

Deskundigen van Harvard Business School en Wageningen UR (Universiteit en Researchcentrum) ontwikkelen samen een Europees business seminar op het gebied van food- & agribusiness. Dit seminar richt zich op de rol van Europa en het Europese bedrijfsleven in de wereldwijde voedingsindustrie en de veranderende positie van consumenten en bedrijven in de voedselkolom.

Het seminar zal jaarlijks worden georganiseerd en voor het eerst in oktober 2005 plaatsvinden. Dat maakte dr. Aalt Dijkhuizen, voorzitter RvB van Wageningen UR vandaag bekend bij de opening van het academisch jaar.

Het European Food and Agribusiness Seminar zal een Europese versie zijn van het Harvard Business Seminar zoals dat al jaren met groot succes in Amerika wordt aangeboden. Dit executive seminar wordt beschouwd als hét top-programma in de wereld op het gebied van de food & agribusiness.

Het seminar richt zich op het senior-management uit bedrijfsleven, overheid en andere betrokken instanties. De kern van het seminar bestaat uit analyses en besprekingen van praktijkcases van toonaangevende bedrijven, organisaties en onderwerpen in de food en agri-business. De cases worden voorbereid en uitgewerkt door een groep van deskundigen van Harvard Business School, Wageningen UR en andere Europese Universiteiten en Business Schools.

Het European Food & Agribusiness Seminar staat onder leiding van dr. Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen UR, en prof. Ray Goldberg van Harvard Business School, de drijvende kracht achter en eindverantwoordelijke voor het vergelijkbare seminar in Amerika. Wageningen Business School verzorgt de organisatie en de uitvoering.

Ray Goldberg: "Wageningen UR is als internationaal toonaangevende kennisinstelling op het terrein van food & agribusiness met zowel wetenschappelijk als meer toegepast onderzoek de perfecte partner voor dit seminar."

Aalt Dijkhuizen: "Het is onze missie om onze kennis op te bouwen en toe te passen in interactie met de samenleving en kennis te delen in wisselwerking met het bedrijfsleven.

Een sterk groeiende Europese Unie moet en wil vorm geven aan de wereldwijde voedselketen. Het seminar wil effectieve manieren identificeren om individuen, bedrijven, wetenschappers en politici deze ingrijpende ontwikkelingen te laten doorgronden en zodanig hun rol succesvol te kunnen spelen."

Hoofdsponsor van het seminar is BEST Agrifund NV, moedermaatschappij van het op een na grootste vleesconcern van Europa.