Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 6 september 2004

(


Hillegom - Politie vraagt burgers alert te zijn

De politie vraagt burgers alert te zijn en te helpen bij het onderzoek naar zeven autobranden in de wijk Bakkum. Sinds mei vonden de branden plaats. In alle gevallen was er sprake van brandstichting. Politieonderzoek bleef tot op heden zonder resultaat. Met de gemeente Hillegom stuurt de politie op dinsdag 7 september een brief aan alle bewoners van de wijk Bakkum. In de brief worden bewoners geïnformeerd over de branden die in diverse straten van de wijk of direct daaraan grenzend plaatsvonden in de nachten van vrijdag op zaterdag. De politie vraagt bewoners te helpen door goed op te letten en al dat gene door te geven wat van belang kan zijn bij het onderzoek. Bewoners en eventuele andere getuigen kunnen bellen met de politie in Hillegom via 0900-8844 (lokaal tarief) of hun tips doormailen via info@hollands-midden.politie.nl

Leiden Alcoholcontrole op het water
De politie heeft op zaterdag 4 september tussen 16.00 en 23.00 uur een alcoholcontrole gehouden op het water. Er werd onder andere gecontroleerd op de Zijl, de Oude Rijn en de Vliet. Van de 72 schippers waren er vier die te veel alcohol genuttigd hadden. Een 22-jarige Eindhovenaar weigerde de blaastest en werd aangehouden. De Eindhovenaar werd overgebracht naar het politiebureau waar hij alsnog de blaastest deed. Hij blies 505 ug/l, de limiet voor vaartuigen is 350. De weigering wordt in het proces verbaal meegenomen. Een 52-jarige Leidenaar blies 820 ug/l. Tevens wordt tegen hem proces verbaal opgemaakt wegens belediging en bedreiging van een politieambtenaar.

Reeuwijk - Auto gestolen na inbraak in woning
In de nacht van zondag 5 op maandag 6 september werd er ingebroken in een woning aan de Van Goghstaat. Na het openbreken van een achterdeur werden uit de woning sleutels gestolen waaronder autosleutels. Met deze autosleutels werd een buiten geparkeerde rode BMW320 gestolen. De politie heeft de auto in het opsporingssysteem laten opnemen en stelt een nader onderzoek in.

Haastrecht - Politie neemt geluidsinstallatie inbeslag
De politie nam op zaterdagavond 4 september bij een 41-jarige bewoner aan de Leeuwrikstraat een geluidsinstallatie inbeslag. Na enkele waarschuwingen ging de politie nu tot inbeslagneming over. De buurt klaagde al langer over geluidsoverlast door de muziekinstallatie van de Haastrechtenaar. Toen de politie zaterdagavond een kijkje ging nemen hoorden en voelden ze bij het pand aangekomen het bonken van de muziek in hun afgesloten auto. D politie besloot daarop in te grijpen. Naast de Haastrechtenaar zijn geluidsinstallatie voorlopig kwijt is, kreeg hij een proces-verbaal voor het veroorzaken van geluidsoverlast.


------------------------------------ einde berichten --------------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --