Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 6 september

Alkmaar 06-09-2004 - 16.30 uur

Vijf bekeuringen wegens verkeerd afvaltransport

Heerhugowaard/West-Graftdijk, donderdag 2 september 2004.

Vorige week zijn er op de Westerweg in Heerhugowaard en op de N244 bij West-Graftdijk afvaltransportcontroles gehouden. Van de tien gecontroleerde voertuigen met afval bleken van vijf afvaltransporten de papieren niet in orde te zijn. Het ging om een zandtransport, een transport van hoogovenslakken en drie keer een bedrijfsafvaltransport. Deze zaken worden verder onderzocht en de verdachten krijgen een proces-verbaal.

Twee jongens aangehouden na inbraak

Heerhugowaard, maandag 6 september 2004.

In de nacht van zondag op maandag werden twee jongens van 18 en 20 jaar, beiden afkomstig uit Amsterdam, aangehouden op de Umbriellaan. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf ontdekten dat er was ingebroken in een winkel aan het Stationsplein. Men had één van de twee jongens bij de winkel weg zien lopen. Na een zoektocht werden zij op de Umbriellaan aangetroffen. De twee waren in de winkel gekomen door het vernielen van een raam. Vanuit de winkel werden o.a. rookartikelen en snoep weggenomen. De twee jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Autobestuurder gewond na aanrijding

Schoorl, maandag 6 september 2004.

Maandagmorgen omstreeks 05.45 uur raakte een 37-jarige bestuurder van een bestelwagen uit Anna Paulowna gewond bij een aanrijding op de Rijksweg. De man wilde een voor hem rijdende vrachtwagen inhalen maar had te laat in de gaten dat een tegenligger naderde. Door te remmen en de berm in te sturen wist hij een frontale aanrijding te voorkomen. Wel verloor hij de macht over het stuur en sloeg met zijn auto over de kop. De bestuurder is met onbekend letstel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.