Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 6 september

Hoorn 06-09-2004 - 16.30 uur

Vrouw gewond na ongeval

Oudendijk, zondag 5 september 2004.

Zondagavond raakte een 20-jarige vrouw uit Hoorn gewond bij een aanrijding op het fietspad naast de Provincialeweg N247 ter hoogte van de Dorpsweg. De bestuurder van een bromfiets, een 24-jarige inwoner van Diemen verleende op de kruising van de Provincialeweg met de Dorpsweg geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto. Door de aanrijding gleed de bromfiets door en botste tegen de fiets van het slachtoffer die vervolgens ten val kwam. De vrouw is met o.a. een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn en is daar opgenomen.

Verkeerscontroles

Hoorn, maandag 6 september.

In de week van 30 augustus tot 5 september heeft de politie m.n gecontroleerd op de autogordel en de bromfietshelm. In totaal zijn er 185 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. Opvallend hierbij is wel dat op de Oostergouw 103 bekeuringen zijn uitgedeeld op één dag. Het niet dragen van de autogordel betekent wel een boete van 45, voor elke inzittende die geen gordel draagt. Ook achterin is de gordel verplicht. Verder heeft de politie nog 18 bromfietsers genoteerd die geen helm droegen. De boete voor het niet dragen van een helm op een bromfiets kost voor de bestuurder of passagier 55 en voor de motorbestuurder of passagier 70. Daarnaast zijn er nog bekeuringen uitgedeeld voor het niet hands-free bellen, overtreding van snelheid en onverzekerd rijden.

Mishandeling: politie zoekt getuigen

Hoorn, maandag 6 september 2004.

Op maandagmorgen omstreeks 08.30 uur reed een 51-jarige vrouw uit Zwaag in een personenauto over de Koepoortsweg in Hoorn. Hier reed zij bijna een bromfietser omver. Zij had de man op de brommer niet gezien. Nadat zij een verontschuldigend gebaar had gemaakt reed zij weer door. De bromfietser zette de achtervolging echter in en toen de vrouw haar auto op de Maelsonstraat aan de kant had gezet, kreeg zij enkele harde slagen in haar gezicht. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De bromfietser reed na het incident weg. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. De politie Hoorn is bereikbaar onder nr. 0900-8844 (lokaal tarief).