Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

TALPA RADIO NEDERLAND TOONT STABIEL KARAKTER IN WOELIG RADIOLAND

Hilversum, 6 september 2004 -Noordzee 100.7 FM is volgens de nieuwste luistercijfers van Intomart GFK over de maanden juni en juli 2004, stabiel gebleven op 4,6% en Radio 10 Gold laat zelfs een lichte stijging van 0,1% zien naar 4,8%. Talpa Radio Nederland, het gecombineerde radioaanbod van Noordzee 100.7 FM en Radio 10 Gold, doet het voornamelijk goed in de doelgroepen 20-49 en boodschappers 20-49 met marktaandelen van respectievelijk 10,7% en 12,2%.

Erik de Zwart, algemeen directeur van Talpa Radio International, is tevreden met de behaalde resultaten. "De radiomarkt is volop in beweging. Het is dan ook goed om te kunnen constateren dat Noordzee 100.7 FM hierin een stabiel karakter toont. Ondertussen hebben wij druk gewerkt aan het nieuwe format waarmee we de luistercijfers van Noordzee een stijgende lijn in willen laten zetten. Noordzee 100.7 FM is per 1 september gestart met een nieuw, sterk onderscheidend format. Met bekende presentatoren als Gordon, Sjaak Bral, Martijn Krabbé, Winston Gerschtanowitz en Albert Verlinde en het nieuwe item 'Noordzee ShowTime' is Noordzee 100.7 FM het station dat muziek en entertainment op een luchtige manier weet te combineren. Geen enkel ander radiostation profileert zich als entertainmentstation waardoor Noordzee zich onderscheidend kan positioneren", aldus De Zwart.

Deze nieuwe cijfers laten ook weer zien dat Radio 10 Gold niet meer weg te denken is uit het Nederlandse radiolandschap. "Sinds 1 juli jl. is het station in heel Nederland maar ook in België, Luxemburg, West-Duitsland, en Noord-Frankrijk 24 uur per dag te beluisteren via de AM-zender 1008 KHz. Met deze nieuwe, zeer krachtige, frequentie worden alle Nederlanders met een portable radio, in de auto, op het werk of bij het bed, goed bereikt. Dat zien we nu ook terug in de stijging in het marktaandeel", vervolgt De Zwart.

Noordzee 100.7 FM is het music & entertainment station in Nederland. Noordzee 100.7 FM is in bijna heel Nederland te ontvangen via 100.7 FM, maar in Noord-Nederland via 100.4 FM. Daarnaast is Noordzee 100.7 FM overal in Nederland te ontvangen via de kabel en via Digitenne.

Radio 10 Gold draait de grootste hits en heeft de meeste prijzen. De muziek van toen en nu is gericht op de volwassen luisteraar. Radio 10 Gold is in heel Nederland en ver daarbuiten te ontvangen via AM 1008 en in heel Nederland ook via de kabel.

Kijk voor meer informatie op www.noordzeefm.nl en www.radio10gold.nl. Noordzee 100.7 FM en Radio 10 Gold zijn onderdeel van Talpa Radio International.

//// EINDE PERSBERICHT ////

Noot voor de redactie,