Provincie Flevoland



Verkeershinder op Houtribweg

Van maandag 6 september tot en met vrijdag 12 november wordt onderhouds- en reconstructiewerk uitgevoerd op de Houtribweg, tussen rijksweg A6 en de Zuigerplasdreef. Meerdere rijbanen worden tijdelijk afgesloten voor het wegverkeer. Wettelijke verplichtingen met betrekking tot de veiligheid van de wegwerkers maken de afsluiting noodzakelijk. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen. In onderstaand schema staan de weggedeelten en de geplande uitvoeringsperioden aangegeven:


1. Gedeelte Rijksweg A6 Binnenhavenweg (beide rijbanen): dinsdag 7 september vrijdag 17 september Beide rijbanen worden in dit gedeelte afgesloten op dinsdag 7, woensdag 8, donderdag 9, maandag 13 en dinsdag 14 september van 19.00 uur 6.00 uur. De afslag Lelystad-Noord (afslagnummer 11) van rijksweg A6 zal dan ook zijn afgesloten. Alle verkeer komende uit of met bestemming bedrijventerrein Oostervaart, Lelystad-Noord, Lelystad-Haven of Enkhuizen (Noord-Holland) wordt, via wegen in Lelystad, om de werkzaamheden geleid. Het verkeer wordt met borden geleid naar de afslag Lelystad-Zuid (afslagnummer 10) van rijksweg A6. Vanaf deze afslag kan het verkeer via de aanwezige ANWB-bewegwijzering haar bestemming bereiken haar route vervolgen. De aangegeven periode is de maximale periode van de afsluiting. Afhankelijk van het verloop van de werkzaamheden kan per avond de duur van de afsluiting variëren.

2. Gedeelte Binnenhavenweg Zuigerplasdreef (beide rijbanen): maandag 6 september vrijdag 12 november. Tijdens deze periode wordt eerst de noordelijke rijbaan en later de zuidelijke rijbaan afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid via de rijbaan waaraan niet wordt gewerkt. De hinder voor het verkeer wordt beperkt tot de kans op enige stagnatie tijdens drukke uren omdat per rijrichting maar een rijstrook beschikbaar is.

Tijdens de uitvoering van de onderhouds- en reconstructiewerkzaamheden worden de aanwezige vluchtstroken en de opstelstroken voor rechtsafslaand verkeer ter plaatse van de aansluitingen Karperweg en Binnenhavenweg verwijderd. De zuidelijke rijbaan tussen de Binnenhavenweg en de Noordertocht wordt verbreed, zodat een invoegstrook voor het verkeer komende vanaf de Binnenhavenweg kan worden gecreëerd. Oude asfaltlagen worden vervangen en de rijbanen worden vormgegeven en ingericht volgens de laatste inzichten op het gebied van een (duurzaam) veilige vormgeving en weginrichting (bochtverbredingen, smallere rijstroken, kantstrookverruwing en glasbollen in de kantstrook in plaats van bermplanken). Door de kantstrook te verruwen worden weggebruikers bij het berijden van deze strook opgeschrikt door een rammelend geluid en zo geattendeerd op het feit, dat zij het einde van de rijbaan naderen en in de berm dreigen te geraken. De wegdekreflectoren komen in de plaats van de huidige bermplanken, omdat deze nachts zorgen voor een betere weggeleiding.