VVD



Nieuws

6 sep 2004 - Vragen intrekking
vuurwapenvergunning Hell's Angels

Vragen van het lid Griffith (VVD) aan de minister van Justitie over het vernietigen van het besluit tot intrekking van de vuurwapenvergunning van een van de leden van de Amsterdamse Hell?s Angels.

1. Is het waar dat in hoger beroep de beslissing om de vuurwapenvergunning van een van de leden van de Amsterdamse Hell's Angels in te trekken is vernietigd?

2. Wat zijn de gevolgen van deze uitspraak voor deze en soortgelijke zaken? Welke stappen zijn naar aanleiding van de uitspraak door Justitie ondernomen? Krijgt de desbetreffende persoon zijn wapenvergunning terug en kan hij daarom weer legaal over meerdere vuurwapens beschikken?

3. Vindt u het wenselijk dat de desbetreffende persoon weer over een wapenvergunning zal beschikken? Wat kan hiertegen ondernomen worden?

4. Hoe beoordeelt u uw uitspraak dat 'reeds geringe twijfel aan het verantwoord voorhanden hebben van vuurwapens voldoende reden is om een verlof niet te verlenen of in te trekken' , in het licht van het nu gewezen vonnis van de Raad van State? Kan deze stelling nog worden volgehouden?

5. Bent u nog steeds van mening dat, gezien de uitspraak van de Raad van State, de Circulaire wapens en munitie, nog steeds voldoende gronden biedt om een verlof in te treken? Zo ja, hoe is het dan mogelijk dat de Raad van State nu de intrekking van het verlof heeft vernietigd?

6. Bent u nu wel van mening, anders dan u in 2001 antwoordde op de vragen van de leden Niederer en Nicolaï, dat, gezien de uitspraak van de Raad van State, nadere maatregelen van uw kant noodzakelijk zijn? Aan welke maatregelen denkt u?

7. Is wijziging van de Circulaire wapens en munitie aangewezen om de door de Raad van State geconstateerde leemte te dichten?

8. Wat is de stand van zaken met betrekking tot de herziening van de Circulaire wapens en munitie? Wanneer bent u voornemens de herziene Circulaire aan de Tweede Kamer voor te leggen?

6 september 2004